Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
La Bomba

Tomba: Ma kakav nogomet i skijanje, samo gledam djevojke...

'sport.....zagreb.....03.01.2009.  westin - snow queen trophy/ press ski legendi, Janica and comp   .... alberto tomba, janica kostelic, dragan primorac  Photo: Marko Lukunic/Vecernji list'
Foto: 'Marko Lukunic/Vecernji list'
1/2
05.01.2010.
u 09:14

Nekad najbolji svjetski skijaš zabavljao je publiku, a u mirovini uglavnom uživa na pješčanim plažama.

Plaža, djevojke i zbijanje šala, to su prioriteti Alberta Tombe, najkarizmatičnijeg skijaša svih vremena. "Tomba la Bomba" postigao je 50 pobjeda u Svjetskom kupu, a zatim snijeg zamijenio pješčanim plažama. Tako je bilo do dolaska u Zagreb, gdje je otkrio svoj novi put: započinje karijeru – snimatelja.

– Prvi put u životu stavio sam kameru na kacigu. Sada kad otkriju da sam talentiran, gdje će mi biti kraj? Odmah će me zvati na Olimpijske igre, morat ću ići u Kanadu raditi prijenose... Tek mi sad počinje prava karijera.

Provodi li Tomba vrijeme pred televizorom s daljinskim upravljačem u ruci, ogrnut navijačkim šalom Bologne?

– Ma kakav nogomet, talijansko prvenstvo uopće me ne zanima. Pogledam koju utakmicu reprezentacije, ali i to samo kad se igra svjetsko prvenstvo.

Nije mu na Sljemenu bilo do sportskih aktivnosti, doputovao je bez skija i pancerica. Zabavljao je publiku, a kad taj digne glas, jeka planinom odzvanja još minutama.

– Karijeru sam završio prije 12 godina i otad sam malo skijao. Umjesto na planinama, sada radije boravim na moru. Bit ću iskren, mnogo se bolje osjećam na plaži.

U životu danas ima druge prioritete.

– Bio sam navečer u gradu s prijateljima, ima lijepih mjesta za izlaske. Ali malo mi se više sviđa – što me svi vole.

Talijan je cijelo vrijeme pogledom pratio plavokosu djevojku u krznenom kaputu s dizajnerskom torbicom. Nije bilo teško uočiti je na snijegu među stotinama ljudi u zimskoj opremi.

A Zagrepčanke, vole li vas i one?

– Mogu samo čestitati! – upotrijebio je najdražu izjavu Zorislava Srebrića iz HNS-a, a potom na nezgrapnom hrvatskom objasnio: "Jako dobra!".

Kao pozdrav, opalio je novinara svom snagom po leđima i demonstrirao svoje zavodničke sposobnosti. Nakon uvodnog "Ciao, bella!", ruka je već bila na njezinoj kosi...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije