Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nekoliko inicijativa

Tomašević: Stigao je prijedlog da se stadion nazove po Ćiri. Rijetko se nekoga tako poštuje i voli

Zagreb: Predstavljanje preostalih 20 isporučenih niskopodnih autobusa ZET-a
Robert Anic/PIXSELL
22.02.2023.
u 22:18

Prvi čovjek Zagreba odgovorio je na pitanje hoće li legendarni Miroslav Blažević dobiti ulicu ili trg

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević gostovao je u emisiji 'U mreži politike' i dotaknuo se aktualnih tema, a odmah na početku emisije odgovorio je pitanje o Ćiri Blaževiću. Naime, postavlja se pitanje hoće li preminuli trener svih trenera u Zagrebu gdje je proveo najveći dio života dobiti, ulicu, trg, most ili spomenik.

- Mislim da je velik doprinos Miroslav Ćiro Blažević dao za hrvatski i zagrebački nogomet i sport, no procedura za imenovanja je složena. Treba prvo ime dodati u Fond imena, zatim naći ulicu i mjesto koje je prikladno, treba se i obitelj složiti s tim. Uglavnom, nekoliko inicijativa je već najavljeno na tu temu, tako da ćemo i unutar Gradske skupštine razgovarati o tome s koalicijskim partnerima - kazao je Tomašević.

Zasada nije došla službena inicijativa, pojasnio je Tomašević, dodavši kako je stigao i prijedlog da se stadion nazove po Ćiri.

- No, kao što znate pitanje stadiona je takvo da ga prvo treba izgraditi, odnosno srušiti postojeći i izgraditi novi - istaknuo je. Ćiru će, dodao je, pamtiti po njegovoj toplini i karakteru.

- To nije čest slučaj da nekoga toliko ljudi poštuje i voli. I političari i oni koji nisu, i lijevi i desni...- prisjetio se i izrazio sućut još jednom obitelji.

Komentara 2

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
11:52 28.02.2023.

Kako stvari stoje, mogao bi se stadion zvati po Simi Dubajiću.

KU
kublajkhan
08:22 23.02.2023.

A da treba dati ulicu Jovi Jovanoviću Zmaju, odmah bi pokrenuo proceduru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije