Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvijek u vjeri

Tisuću zagrebačkih sportaša hodočastilo u Mariju Bistricu

marija bistrica (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/12
02.05.2011.
u 21:01

Zagrebački sportaši u ponedjeljak su hodočastili u nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. nabrojniji su bili dinamovci predvođeni izvršnim predsjednikom Zdravkom Mamićem, a tu je bio i zagrebački gradonačelnik Bandić

- Drago mi je što ste se ponovno okupili u tako velikom broju, sve vas pozdravljam vas i želim vam svima prije svega dobrote, plemenitosti i zdravlja. Ujedno vam i svima čestitam, jer u nedjelju je papa Benedikt XVI. proglasio papu Ivana Pavla II., koji je i sam jako volio sport i bio sportaš, blaženim, pa ste tako i vi dobili svoga zaštitnika - obratio se vlč. Zlatko Koren, rektor svetišta u Mariji Bistrici okupljenim zagrebačkim sportašima, koji su jučer u nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici predvođeni zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem došli na tradicionalno hodočašće.

Okupilo se oko tisuću sportaša iz većine zagrebačkih klubova, koji su prvo na bistričkoj Kalvariji prošli sve postaje križnog puta, nakon čega su prisustvovali svetoj misi. Najviše je hodočasnika bilo iz GNK Dinama, čije je mlađe uzrate i nekoliko prvotimaca predvodio Zdravko Mamić.

- Dolazak u Mariju Bistircu smatramo našom obavezom, bili smo na svim dosadašnjim hodočašćima, a to je najmanje što možemo dati našoj vjeri. Ja pitam naše igrače kada vidim da se saginju pri ulasku u teren i križaju se, ili kada daju gol, što ste vi Bogu dali? Evo, sada su se mogli podsjetiti što je Isus dao za nas i to još više cijeniti - rekao je Mamić, koji je priznao da se u Dinamovoj svlačionici puno spominje vjera, ali ne u onolikoj mjeri koliko bi on volio. Da mu vjera puno znači priznao je i prvi vratar Dinama, Ivan Kelava.

- Meni osobno vjera mnogo znači, i cijenim ovakve trenutke kada imamo priliku za molitvu, to mi daje veliku snagu. Dolazim u Mariju Bistricu i sa obitelji, ne samo sa klubom, a uvijek se molim za zdravlje, sve ostalo je sporedno - rekao je Kelava.

Većinu hodočasnika činila su djeca, odnosno mlađi uzrasti zagrebačkih klubova, koja nisu propustila priliku slikati se sa svojim idolima i tražiti pokoji autogram, a najzaposleniji je bio Dodo, također Dinamovac, posuđen u Lokomotivu, koji je dobrih 15 minuta bio okužen mladim obožavateljima. U Bistircu je došao i Dubravko Šimenc, koji je predvodio juniore Mladosti.

- Nažalost, prva momčad zauzeta je pripremama za utakmicu Lige prvaka, ali drago mi je što su ovi mladi dečki vidjeli koliko je vjera bitna. Naime, moraš vjerovati da možeš pobjediti jačeg, te da gdje ima volje i vjere, ima načina da se i uspije. Mi stariji smo ovdje da im pokažemo pravi put - zaključio je Šimenc.

Komentara 1

TO
Tot
12:41 03.05.2011.

bravo maminjo djecu treba odgajati od malena...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije