Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eintracht u polufinalu EL-a

Teško bez Hrvata! Kovač je u ovu momčad usadio pobjednički duh

Ante Rebić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
19.04.2019.
u 12:39

Ante Rebić, nažalost, neće igrati u prvoj utakmici polufinala jer je u 84. minuti dobio žuti karton. Zbog tog kartona nećemo ga gledati u prvom dvoboju s Kovačićem

U nogometnoj Ligi prvaka Englezi imaju dva kluba (Tottenham i Liverpool), a isto toliko će imati i u polufinalu Europske lige - Arsenal i Chelsea. Četiri kluba u polufinalu europskih kupova Englezi nisu imali od 1984. godine.

Ali, tada su imali četiri predstavnika u tri europska kupa – Liverpool u Kupu prvaka, Tottenham i Nottingham u Uefina kupa te Manchester United u Kupu kupova.

Ante Rebić
1/12

Stariji ljubitelji nogometa sjetit će se da je te 1984. godine u polufinalu Uefinu kupu igrao Hajduk i ispao od Tottenhama zbog pogotka u gostima. Na Poljudu je bilo 2:1 za domaćina, a u Londonu 0:1 za Tottenham.

Po jednog predstavnika u polufinalu Europske lige imat će Španjolska (Valencija) i Njemačka (Eintracht). Tako ćemo u polufinalu gledati tek dva hrvatska igrača - Matea Kovačića i Ante Rebića. Kako igraju jedna protiv drugog sigurno je da ćemo u finalu, u Bakuu, 29. svibnja, gledati barem jednog našeg igrača.

U Frankfurtu je naš Ante Rebić s Eintrachtom lovio zaostatak od dva pogotka protiv Benfice. I ulovila je njemačka momčad zaostatak.

Prvi pogodak, doduše iz zaleđa, postigao je Filip Kostić, a drugi pogodak, na dodavanje hrvatskog reprezentativca postigao je Sebastian Rode kojemu je to prvi pogodak ove sezone za Eintracht.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ante Rebić nažalost neće igrati u prvoj utakmici polufinala jer je u 84. minuti dobio žuti karton. Zbog tog kartona nećemo ga gledati u prvom dvoboju s Kovačićem.

Eintracht ove sezone igra sjajno, a jedan od glavnih igrača momčadi Adolfa Hütter je upravo naš reprezentativac. Zabio je ukupno deset golova (jedan u Europskoj ligi) te je imao ukupno šest asistencija, Posljednja mu je bila Rodeu protiv Benfice.

Momčad iz Frankfurta trenutačno je četvrta momčad njemačkog prvenstva, a prije tri godine su igrali doigravanje za ostanak u Europskoj ligi. 

No kada je Niko Kovač sjeo na Eintrachtovu klupu orlovi su uzletjeli. Lani su osvojili kup nakon pobjede nad Bayernom. To im je prvi trofej nakon 30 godine, a Kovač je bio za to najzaslužniji.

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

Ante Rebić
1/17

Hrvatski trener odlično je posložio momčad koja je imala dobru sezonu, a porazi u završnici malo su pokvarili dojam. Kovač je očito dobro radio u Eintrachtu, jer plodovi njegovog rada su primjetni. Igranje u polufinalu Europske lige velika su nagrada za Eintrachtove igrače i našeg Antu Rebića.

Hrvatski reprezentativac odlično je igrao protiv Benfice i postao je nezamjenjiv kotačić Eintrachtova stroja. Rebić na terenu uvijek daje sve od sebe, za njega nema izgubljene lopta, a to navijači znaju prepoznati. Svaki njegov potez pozdrave pljeskom i ovacijama, jednostavno ga obožavaju.

Ante zbog kartona neće igrati prvu polufinalnu utakmicu protiv Chelseaja, ali zato će u drugoj imati motiv više...

Foto: Reuters/Pixsell

Ključne riječi

Komentara 2

PI
pinkec
07:02 20.04.2019.

Rebic je Majstor, a Vatreni su visoko na cijeni!

BA
bazinga
15:14 20.04.2019.

Tko je gazda tog VL dali ikad pročitaš te nebuloze što objavljujete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije