Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Briljantni Rebić režirao povratak Eintrachta i odveo ga u polufinale!

Ante Rebić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
18.04.2019.
u 22:42

Njemačku momčad u polufinalu čeka londonski Chelsea

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Ante Rebić odigrao je sjajnu utakmicu za Eintracht iz Frankfurta!

Bio je jedan od najzaslužnijih za 2:0 pobjedu svoje momčadi protiv Benfice u uzvratnome susretu četvrtfinala Europske lige kojom je nadoknađen zaostatak od 2:4 iz prvog dvoboja u Lisabonu otprije tjedan dana.

Rebić se nije upisao u strijelce, ali je bio ključni igrač u obje akcije iz kojih su postignuti golovi.

Naš je igrač u 37. minuti nanizao nekoliko gostujućih igrača prije no što je dodao loptu Gaćinoviću čiji je udarac sa 20-ak metara zaustavila vratnica. Ipak, lopta se odbila na nogu Kostiću koji je pogodio za 1:0.

U 67. minuti Rebić donio loptu pred kazneni prostor Benfice, a onda ju i smirio za Rodea koji je, i to u padu, preciznim udarcem pogodio donji desni kut nemoćnog Vlachodimosa. 

Do kraja dvoboja Benfica je pogodila vratnicu, ali nije stigla do pogotka koji bi je odveo među posljednja četiri. Rebić je odigrao čitav susret za Eintracht, dok Filip Krovinović nije konkurirao za nastup u sastavu Benfice.

Eintracht će u polufinalu 2. i 9. svibnja igrati protiv Chelseaja koji je s ukupnih 5:3 izbacio prašku Slaviju. Prva utakmica igrat će se u Frankfurtu, dok će uzvrat biti u Londonu.

Gledatelji na Stamford Bridgeu u Londonu vidjeli su golijadu u kojoj je domaći Chelsea sa 4:3 svladao prašku Slaviju što mu je uz 1:0 iz prvog susreta u Pragu bilo dovoljno za prolazak u polufinale.

Nakon samo 17 minuta igre bilo je čak 3;:0 za Chelsea golovima Pedra (5.), Delija (10.-ag) i Girouda (17.) i činilo se kako se češkom sastavu sprema katastrofa.

Souček (26) je smanjio na 3:1, da bi Pedro (27.) svojim drugim golom vratio prednost domaćima na tri razlike. No, početkom nastavka zablistao je Ševčik (51., 55.) koji je s dva lijepa gola smanjio na 4:3 i vratio nadu Slaviji čak i u mogući prolazak.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je čitav susret za Chelsea.

Arsenal je i u uzvratnom susretu svladao Napoli, nakon 2:0 u Londonu u prvoj utakmici, u četvrtak je u Napulju bilo 1:0 za Topnike. Strijelac jedinog gola bio je Lacazette (36) iz slobodnog udarca.

Valencia je u španjolskom ogledu rutinski na svojoj Mestalli svladala Villarreal sa 2:0 i tako potvrdila 3:1 pobjedu iz prvog susreta. U strijelce su se upisali Lato (13.) i Parejo (54.).   

Arsenal i Valencia svoj će prvi polufinalni susret igrati 2. svibnja u Londonu, a uzvrat će biti tjedan dana kasnije u Valenciji.

Pobjednici polufinala susrest će se u finalu u Bakuu 29. svibnja.

Komentara 7

TO
Tomi0713
22:27 18.04.2019.

Rebic i Kostic odlicni danas

ZB
Zoki-Bijela
22:10 18.04.2019.

Samo naprid

Avatar navijač
navijač
22:01 18.04.2019.

Uvjek i daju prvi gol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije