Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI IZBORNIK

Strogo čuvana tajna: Lino Červar uskoro će imati novi posao?

07.10.2020.
u 08:51

Naravno da neće otkriti strogo čuvanu tajnu koja bi trebala isplivati na površinu do susreta s Celjanima, tamo krajem listopada. I u klubu mudro šute o toj ideji, što je razumljivo. Dok se ne potpiše ugovor, nitko nema pojma ni o čemu...

Rukometaši PPD Zagreba na početku sezone nemaju se čime pohvaliti. Na završnom turniru SEHA Gazprom lige osvojili su četvrto mjesto, a u prva tri kola elitne skupine Lige prvaka izgubili su sva tri susreta. U redu, u prva dva su za suparnike imali superjaki Kiel i Veszprém, protiv Aalborga je nedostajala samo mrvica sreća da osvoje barem bod, a po igri i zalaganju zaslužili su dva. Josip Valčić, sportski direktor kluba, potvrdio je da klub čvrsto stoji uz Igora Vorija i njegov mladi stručni stožer. I to je u redu. Treba dati priliku i novom stručnom stožeru i novoj momčadi punoj mlađih igrača. Ali treba skupljati i bodove za koeficijent Hrvatske. Ne bi bilo lijepo da zagrebaši završe skupinu bez ijednog boda. Bilo bi idealno izboriti osminu finala, a to će ove sezone ići isključivo preko ukrajinskog Motora i slovenskog Celja, dviju momčadi koje također nakon tri kola nemaju nijedna bod.

I u klubu mudro šute

Kako bi Igoru Voriju bilo lakše, za mentora i savjetnika u klubu će dobiti Linu Červara. Njih su dvojica godinama surađivali, prvo kao trener i igrač (PPD Zagreb, Conversano i Hrvatska), a potom kao izbornik i sportski direktor u hrvatskoj reprezentaciji. Lino sigurno neće sjediti na klupi, ali njegovi savjeti itekako će dobro doći.

– Ne znam za tu ideju, nemam pojma – diplomatski je kazao Červar.

Naravno da neće otkriti strogo čuvanu tajnu koja bi trebala isplivati na površinu do susreta s Celjanima, tamo krajem listopada. I u klubu mudro šute o toj ideji, što je razumljivo. Dok se ne potpiše ugovor, nitko nema pojma ni o čemu...

 Sada samo razmišljam o Slovačkoj, našim prvim suparnicima u EHF Europskom kupu. Koliko znam, nema odgode tog susreta, igra se u Bratislavi 4. studenog, u dvorani Ondrej Nepela – istaknuo je Červar.

Inače, posljednji susret Slovačke i Hrvatske odigran je također u Bratislavi 2013. godine, u kvalifikacijama za EURO i završio je uvjerljivom pobjedom naše reprezentacije 32:21.

– Tri dana kasnije bit ćemo domaćini Mađarskoj. Taj susret, 7. studenog, igrat će se u Osijeku. U dvorani Gradski vrt igrali smo prije dvije godine, na startu kvalifikacija za Euro 2020. godine, protiv Švicarske koju smo u sjajnoj atmosferi pobijedili 31:28 – istaknuo je Lino.

Foto: Reuters/Pixsell

EHF Eurokup je natjecanje u kojem sudjeluju Hrvatska, Mađarska, Slovačka i Španjolska. Sve te reprezentacije imaju osiguran izravni plasman na sljedeću europsku smotru.

– Još uvijek nisam siguran s kojim ćemo sastavom igrati protiv Slovačke i Mađarske. Ne vjerujem da ću ići baš s najjačim igračima i vjerojatno ću neke igrače odmoriti. Uostalom, EHF Europski kup zamišljen je kao natjecanje na kojem će se isprobati neki novi, mlađi igrači. Za sada pratim sve naše igrače diljem Europe. Evo, počela je i njemačka liga, a naša dva desna vanjska, Ivić i Martinović, postigla su u prvim utakmicama po sedam pogodaka – kaže Červar.

Lukla Stepančić?

– On je izvan treninga sve do prosinca. Neki dan sam s njima razgovarao i rekao je da će biti spreman za Svjetsko prvenstvo u Egiptu – istaknuo je Červar.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Čak 14 prijava za EP

Hrvatska je dobila domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2025. godine, no kandidirali smo se i za Europsko prvenstvo 2026. ili 2028. godine. Čak 14 zemalja izrazilo je zanimanje za organizaciju nekog od tih natjecanja. Za prvenstvo nakon toga svoj su interes iskazale Hrvatska, Francuska, Švicarska, Švedska te zajednički Norveška i Danska, odnosno Bjelorusija, Poljska i Litva. Za Europsko prvenstvo 2028. godine imamo pak šest pojedinačnih kandidatura te dvije zajedničke. To su pojedinačno: Hrvatska, Francuska, Belgija, Estonija, Švicarska, Švedska te zajedno Portugal i Španjolska, odnosno Norveška i Danska. Konačna odluka o domaćinima bit će donesena u studenom 2021. godine na kongresu kojim će se ujedno proslaviti 30. obljetnica EHF-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije