Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravi spektakl

Strani mediji očarani atmosferom u Zagrebu, evo što pišu!

Filip Pejić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/14
11.04.2016.
u 19:28

“Sjajne borbe u Zagrebu, UFC nije razočarao na svom debiju u Hrvatskoj”, javlja Real Sport.

Iza nas je najveći borilački spektakl ikad održan na ovim prostorima. Borbe prepune akcije, sjajnih poteza i nevjerojatno energične publike koja je stvorila atmosferu za pamćenje. Veličanstvena zagrebačka večer, koju su osim boraca obilježile i tribine, nije prošla nezapaženo u stranim medijima čije vam reakcije i pohvale donosimo u nastavku članka, piše Fight Site.

Energična, MMA obrazovana, korektna, glasna, samo su neki od epiteta kojima su etablirani svjetski mediji častili navijače u zagrebačkoj Areni, a Brazilci su otišli toliko daleko da su Junioru dos Santosu nadjenuli novi nadimak. Bivši teškaški prvak od sada je Junior “Croata”.

Junior Croata! Naslov je na najpopularnijem brazilskom borilačkom portalu – Combateu, koji javlja kako je, unatoč pobjedama nad Mirkom Filipovićem i Stipom Miočićem, JDS uživao u nevjerojatnoj podršci domaćih navijača.

Sjajne borbe u Zagrebu, UFC nije razočarao na svom debiju u Hrvatskoj”, javlja Real Sport.

“Promukla publika odigrala je svoju ulogu u živahnoj atmosferi u glavnom gradu Hrvatske. Europska publika uvijek stvori dobru atmosferu. Energija u takvoj atmosferi rijetko se kada spuštala. Domaći borci  sasvim očekivano dobili su sjajan prijam, ali svaki borac koji je ušetao u oktogon počašćen je najvećim poštovanjem i pljeskom pa čak i u porazu”, analizirao je publiku poznati Mirror.

“Nakon izvanredne noći pune akcije, europski eventi mogu ići samo u dobrom smjeru. Publika u Zagrebu bila je energična od prve borbe večeri te je u nekoliko navrata stvorila atmosferu takvu da nam se učinilo kako će krov Arene eksplodirati. Osim što je bila glasna, publika je mnogo znala o MMA te bila puna poštovanja prema svim borcima”, javlja ugledni Independent.

Sjajnu kratku analizu UFC-ova Fight Nighta u Zagrebu, dao je i svjetski poznati borilački portal Bloody Elbow.

“Stvarno je šteta što se Cro Cop nije borio, ali ovaj UFC-ov event bio je dovoljno zabavan da ublaži taj udarac. UFC-u je u njihovu debiju na hrvatskom tlu pomoglo i to što su na popisu borbi svoje mjesto pronašli mladi i uzbudljivi borci u kombinaciji s renomiranim teškašima i lokalnim favoritima. Ovo je na papiru bio savršeni event za Fox Sports 1 – izložio je talente i dao im medijski prostor, posložio situaciju na dnu i sredini kategorija te je imao solidnu glavnu borbu koja je možda već sada oblikovala budućnost vrha teške kategorije.”

Sjajne su ovo reakcije i pohvale za Zagreb i UFC-ov prvi posjet ovom dijelu Europe. Poslom odrađenim u glavnom gradu Hrvatske bio je zadovoljan i James Elliot, dopredsjednik UFC-a za Europu, Bliski istok i Aziju, koji će zajedno s ostatkom UFC-a sasvim sigurno u obzir uzeti ove reakcije i možda nas jednog dana najpoznatija borilačka promocija ponovno posjeti. Interes postoji, podloga je napravljena, a i dodatno je osnažena veza s Fight Channelom, lokalnim partnerom koji je odigrao veliku ulogu u organizaciji ovog povijesnog događaja.

Komentara 8

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
22:17 11.04.2016.

Mi pravi zaljubljenici borilačkih sportova počeli smo sa Brankom Cikatićem kao prvim osvajačem K1 turnira kad se to stidljivo najavljivalo u bivšoj državi .....Mirko je to strašno popularizirao no recimo i to da je pad kvalitete boksa i dosadna braća Kličko takođe zaslužni da su se ljudi preko noći okrenuli prema ovom kud i kamo atraktivnijem sportu.

DU
Deleted user
20:50 11.04.2016.

Ajde super nesto pozitivno u ovo kompleksbom vremenu.

IV
ivanvladoci
19:59 11.04.2016.

Dobra promocija za Hrvatsku, treba stsviti u reformu školstva, novi kurikulum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije