Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE SUSJEDA

Srpski mediji u deliriju, ovako su popratili veliki uspjeh Nikole Jokića

NBA: Finals-Miami Heat at Denver Nuggets
Foto: Isaiah J. Downing/REUTERS
1/7
13.06.2023.
u 09:19

"Nikola Jokić je prvak NBA lige! San je java, Srbin magijom "zatvorio" jednu od najljepših priča u povijesti košarke", piše Blic.

Denver Nuggetsi osvojili su prvi naslov prvaka NBA nakon što su sinoć u petoj utakmici finala pred svojom publikom sa 94-89  pobijedili Miami Heat i slavili u seriji sa 4-1.

Denver je do pobjede odveo Nikola Jokić koji je utakmicu završio sa ​​28 koševa i 16 skokova.

Nakon što prvi put u tri sezone nije proglašen MVP-jem sezone nagradu, Jokić je umjesto toga pomogao Denveru da osvoji svoj prvi naslov i izabran je za MVP-ja finala. Nuggetsi nikada nisu izgubili više od dva puta u bilo kojoj seriji doigravanja i završili su s deset pobjeda u zadnjih 11 utakmica u postsezoni.

"Dobro je, dobro je. Sada konačno možemo kući",  rekao je Jokić odmah nakon pobjede.

A srbijanski mediji oduševljeno su dočekali ovaj uspjeh. U nedjelju je Novak Đoković osvojio Roland Garros i rekordni 23. Grand Slam, a sada su dobili i NBA prvaka te junaka finala.

"Neviđeni rekord - Džoker pokorio SAD kao nitko prije", piše B92 dodajući da je Jokić prvi košarkaš u povijesti koji je u play-offu imao najviše koševa, skokova i asistencija.

"Srbin je NBA prvak - nakon Novaka i Nikola pokorio planet", navodi Kurir.

"Nikola Jokić je prvak NBA lige! San je java, Srbin magijom "zatvorio" jednu od najljepših priča u povijesti košarke", piše Blic.

"Noć bez sna u Srbiji zbog Jokića, njegovi Somborci najvatrenije navijali", navodi RTS opisujući kako se finale pratilo u Jokićevu rodnom gradu.

"Srbijo, raduj se! Nikola Jokić prvak NBA lige", naslov je na Novostima.

Komentara 7

IL
ilija26
09:52 13.06.2023.

A vi kao nista

DU
Deleted user
16:32 13.06.2023.

Srpski mediji uopće nisu u deliriju. Oni su samo po sistemu copy/paste prenijeli bombastične naslove svih svjetskih medija i web portala.

AN
AnteizmalogZGa
11:03 13.06.2023.

On je Srbin koliko i ja! Otišao na mrski zapad...tuče dolare (ne rublje) i po vama je veliki Srbin???!!! Dečko igra kao vanzemaljac, a da nije otišao u SAD vozio bi kamion u hrvatskoj Vojvodini....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije