Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDOSTAJE ZAGREBU

Srna se vraća za Dinamo: Moramo pobijediti, lakše je igrati nego gledati

storyeditor/2022-10-27/PXL_170922_95714139.jpg
28.10.2022.
u 06:30

Zvonimir Srna, rukometaš PPD Zagreba, vratio se treninzima nakon pet tjedana i bit će spreman za sljedeću utakmicu u skupini Lige prvaka protiv Rumunja.

Rukometaši PPD Zagreba osvojili su tek treći bod u elitnoj skupini Lige prvaka odigravši neodlučeno (26:26) u Varaždinu protiv poljske Wisle. Iza hrvatskog prvaka pet je odigranih utakmica i dojam je da je na kontu trebao biti koji bod više.

Primjerice, trebao se osvojiti barem bod, ako ne i dva, u domaćoj utakmici protiv GOG Gudmea. Ovako “plinare” u drugom dijelu sezone očekuju gostovanja u Portu, Gudmeu, Plocku i Bukureštu, a kod kuće im dolaze superjaki PSG, Magdeburg i Veszprem.

Lakše igrati nego biti na tribinama

Zvonimir Srna jako je nedostajao PPD Zagrebu protiv Wisle, kako u napadu tako i u obrani. Na parketu ga nema već peti tjedan, no dobra je vijest da je počeo trenirati i da će biti u rosteru za sljedeći susret kada u zagrebačku Arenu dolazi Dinamo iz Bukurešta.

– Gledao sam susret protiv Wisle s tribina. Moram priznati da je puno lakše igrati nego gledati s tribina. Sad, pitanje je bi li pridonio ili odmogao momčadi protiv Poljaka. U svakom slučaju bili smo blizu pobjede i šteta što za taj zadnji napad nismo imali više od 14 sekundi – rekao je Srna.

28.09.2022., Zagreb - Rukometna utakmica 3. kola Machineseeker EHF Lige prvaka, PPD Zagreb - FC Porto. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Velik problem radio vam je Japanac Yasuhira?

– Brz je, sjajno igra jedan na jedan. Ako se ne izađe na njega, sjajno podvali loptu na crtu...

Kavčić i Kos izmjenjivali su se na mjestu lijevog vanjskog pucača, no dojam je da nisu bili pravi.

- Ne znam zašto ste očekivali od Kavčića nekakvu vrhunsku igru kad je čovjek deset dana bio doma jer je imao koronavirus. Dobro da je uopće odigrao na tom nivou. Kos je tek stigao, ali vjerujem da će se brzo prilagoditi i da će nam biti od velike pomoći u nastavku sezone – kaže Srna.

Prošle sezone imali ste stanku od sedam tjedana, sada ste došli do pet...

Opasni Kukić, Zein, Kuduz...

– Da, nije to dobro, ali što mogu. Lani sam se nakon sedam tjedana stanke brzo vratio u ritam i dobro sam igrao. Vjerujem da će tako biti i ovoga puta. Susret s Dinamom jako nam je bitan. Tu jednostavno moramo osvojiti nove bodove. Opet, to je jaka momčad, po imenima su možda čak i jači do Wisle.

- Imaju sjajnog srednjeg vanjskog, Srbina Lazara Kukića. Meni se osobno najviše sviđa kako igra Egipćanin Ali Zein. Naravno, opasan je i naš Ante Kuduz. Kada ima svoj dan, može zabiti 15 pogodaka. Uglavnom, kao i Wisla, imaju španjolskog trenera i obje momčadi njeguju španjolski stil – istaknuo je Srna.

Komentara 1

SS
sokac sa drave
07:24 28.10.2022.

Gledao sam utakmicu.Zagreb ima jako dobrih igraca ali ne i trenera koji nigdje nije imao uspjeha a trenirao je puno jakih ekipa.On njeguje rukomet ono kamena sa ramena,suhoparno bez ideja samo na snagu.U igri zagreba nema ni jedan posto Balica i njegove genijalnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije