Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele se kandidirati

Srbija i još tri zemlje za domaćina SP-a: 'To bi bio dokaz da Balkan može raditi zajedno'

Srbija
Foto: Reuters/Pixsell
06.11.2018.
u 17:20

Prema riječima bugarskog ministra takva kandidatura bi bila važan politički simbol, dokaz da i balkanske zemlje mogu zajedno raditi u području sporta

Ministri sporta Bugarske, Grčke, Rumunjske i Srbije počeli su pregovore oko zajedničke kandidature za domaćina svjetskog nogometnog prvenstva 2030. godine, potvrdio je bugarski ministar mladih i sporta Krassen Kralev u razgovoru za bugarsku nacionalnu televiziju BNT.

Vijest o zajedničkoj kandidaturi balkanskih zemlja za domaćinstvo SP-a objavljena je prije četiri dana nakon sastanka u Bugarskoj na kojem su bili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, bugarski premijer Bojko Borisov, premijerka Rumunjske Viorica Dancila, te grčki premijer Alexis Tsiapras od kojeg je navodno krenula cijela ideja.

>> Pogledajte kako se vatreni zabavljaju u slobodno vrijeme

No, sada se otišlo i korak dalje i ministri sporta počeli su pregovore. Prema riječima bugarskog ministra takva kandidatura bi bila važan politički simbol, dokaz da i balkanske zemlje mogu zajedno raditi u području sporta, te braniti zajedničke političke i gospodarske interese.

Vijest o mogućoj zajedničkoj kandidaturi za domaćina SP-a izazvala je veliki interes u spomenutim zemljama, međutim dio stručnjaka smatra kako će to biti teško izvedivo zbog loše sportske infrastrukture. Među skepticima je i najbolji bugarski nogometaš svih vremena Hristo Stoičkov.

- Jedna je stvar podnijeti zahtjev za domaćinstvo, to svatko može. Međutim, ne može svatko i pobijediti - kazao je Stoičkov za BNT.

Katar je domaćin idućeg svjetskog prvenstva koje je na rasporedu 2022. godine, a četiri godine kasnije najbolji nogometaši svijeta igrat će na turniru u SAD, Meksiku i Kanadi.

Svjetsko prvenstvo 2030. bit će slavljenički jer će se na njemu obilježiti 100-ta godišnjica od prvog SP-a 1930. u Urugvaju. 

Do sada su zajedničku kandidaturu podnijeli Argentina i Urugvaj, te Tunis, Alžir i Maroko. SP 2030. želi i Ujedinjeno Kraljevstvo zajedno s Irskom, a očekuju se i kandidature Španjolske i Portugala, te Sjeverne i Južne Koreje, Kine i Japana.

>> Pogledajte tko su najskuplje plaćeni hrvatski sportaši

Komentara 19

DI
Direkt
21:03 06.11.2018.

Već nam je krivo mada se nisu ni prijavili. Pljuc!

DU
Deleted user
17:54 06.11.2018.

Kada vidis tko sve spada “na Balkanu” a tu smo i mi...jooj, kako se mozemo rugati drugim zemljama, pogotovo Zapadnim...

BR
Brandfackel2
22:57 06.11.2018.

Ove četiri zemlje mogu organizirati jedino Svjetsko prvenstvo u sakupljanju sekundarnih sirovina. Igrača za takvo prvenstvo im ne fali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije