Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTAO OLIMPIJAC

Splićanin napustio Hrvatsku i osvaja medalje za Srbiju. Navija za Zvezdu, a pričao da je hajdukovac

Foto: Damir Mikec Instagram
1/4
30.11.2023.
u 22:30

Mikec je rođen 1984 godine u Splitu, a kako mu je otac bio vojno lice u bivšoj JNA, obitelj je tijekom Domovinskog rata odlučila odseliti u Herceg Novi, da bi na kraju se nastanili u Beogradu.

Osvajač prve medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, bio je Damir Mikec, a rodio se u Splitu. U streljaštvu se u Japanu okitio srebrom, a kao dječak bavio se karateom, plivanjem i veslanjem. Nakon toga je progovorio o svojem djetinjstvu i odlasku iz Dalmacije 1991. godine zbog Domovinskog rata.

GALERIJA Rođen je u Splitu, a za Srbiju nastupao na Olimpijskim igrama

1/4

 Dao je intervju za YouTube kanal Crvene zvezde u kojem je otkrio kako je za srpski klub počeo navijati od malih nogu. 

- Jednostavno se dogodilo, tada je Zvezda osvojila sve što se može osvojiti. Odmah sam osjećao ljubav prema Zvezdi. Rođen sam 1984. godine u Splitu i, naravno, tamo je Hajduk glavni, svi za njega navijaju, osim mene. Kod kuće sam navijao za Zvezdu, a na ulici sam morao govoriti da navijam za Hajduk - otkrio je Mikec. 

Mikec je rođen 1984 godine u Splitu, a kako mu je otac bio vojno lice u bivšoj JNA, obitelj je tijekom Domovinskog rata odlučila odseliti u Herceg Novi, da bi na kraju se nastanili u Beogradu. 

Damir je tamo završio školu, a na nagovor majke počeo se baviti streljaštvom, nakon bombardiranja NATO saveza Srbije, a oružje odabira za Mikeca je pištolj, s kojim je ostvario svjetske rezultate. Također, Mikec je Srbiju predstavljao i na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu te 2012. godine. u Londonu. 

Mikec dugo godina nije bio u Splitu, tamo se vratio 2003. godine i za njega je to bio vrlo emotivan trenutak. 

- I svega sam se sjećao iako sam otišao kad sam završio prvi razred i krenuo u drugi. Bio sam kod jednog prijatelja i iz centra grada sam došao do tog mog kraja Mertojaka, sjetio sam se i školskih dana, pa čak i nekih scena iz vrtića, recimo slikanje sa Djeda Mrazom. Imao sam uvijek veliku želju vratiti se, jake su bile uspomene i emocije - rekao je. 

Komentara 13

TO
Tornado0508
23:42 30.11.2023.

Dnevna doza vec svi znamo cega....a komentari i nasi komentatori nestaju...

TO
Tornado0508
00:10 01.12.2023.

A ja se skoro rodio u Pekingu sto znaci da sam Kinez iako zivim u HR

CU
Cuturas
07:32 01.12.2023.

Beč pun Srba,kaj gore ne osnivaju Sao krajinu? Hoće malo morgen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije