Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurokup

Španjolski mediji: Cedevita je Estudiantesu priredila "vlak smrti"!

\'23.03.2011.,Cibonina dvorana, Zagreb - Cetvrtfinale Eurokupa, KK Cedevita - KK Estudiantes. Dontaye Draper Photo: Borna Filic/PIXSELL\'
Borna Filic/PIXSELL
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
24.03.2011.
u 20:56

Aleksandru Petroviću nakon utakmice stizale su čestitke iz Španjolske gdje je u dva navrata bio trener.

Dinamovci su prošli tjedan pred polupraznim Maksimirom u derbiju pobijedili Hajduk te dobili dopuštenje za izlazak i dva slobodna dana. Cedevita je u srijedu u punom Draženovu domu pobijedila Estudiantes, no igrači će priliku za predah pričekati. Aco Petrović već za subotu sprema akciju Borik.

– Na žalost ili na sreću, nemamo vremena veseliti se. Lekcija koju su očitali Ciboni bila je upozorenje i nama – ozbiljnim tonom kazao je trener Cedevite.

Na korak do povijesti

Kao da večer prije nije došao na koračić do toga da sa svojom ekipom bitno osvježi anale hrvatske košarke.

Ako u gostima kod Estudiantesa uspije sačuvati prednost od devet koševa, značit će to polufinale Eurokupa.

Posljednji se put u jednom europskom natjecanju neka hrvatska momčad među četiri najbolje plasirala prije 20 godina! Bio je to Split 1991. koji je i osvojio Euroligu.

Petrović je dio trenerske karijere odradio u Španjolskoj. Sredinom 90-ih vodio je San Fernando Sevillu, a prije sedam godina Capravo Lleidu. Sjetili su ga se, naravno, stari prijatelji i poznanici.

– Javili su mi se i nakon pobjeda, nakon Gran Canarije, svi su tamo upoznati s uspjehom Cedevite – kazao je Aco, a potvrda tome su i tekstovi u španjolskim medijima.

"Studenti jedva preživjeli"

"Studenti pali pred hrvatskom ludnicom", naslov je na tamošnjem Eurosportu.

"Ako ste za vrijeme utakmice prebacivali programe, nikad nećete shvatiti što se dogodilo. Uzbuđenje je bilo kao na vlaku smrti, a ne u košarkaškoj utakmici", piše u tekstu.

"Studenti su jedva izašli živi unatoč sjajnim tricama Cedevite", kaže se u tekstu poznatog Asa, gdje hvale Drapera, no ipak daju šanse Madriđanima u uzvratu.

S time se ne slaže Dražen Anzulović koji je na susret stigao tek u drugom dijelu.

– Bio je to pravi spektakl. Ako su bili tako moćni protiv Kanaraca, vjerujem da mogu do polufinala – rekao je trener Cibone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije