Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ŠPANJOLSKIM MEDIJIMA

Šokirali nogometnu javnosti! Uefa prodaje Ligu prvaka Arapskim Emiratima?

2023 Ballon d'Or
Foto: STEPHANIE LECOCQ/REUTERS
1/3
05.12.2023.
u 09:34

"Ovim paktom Uefa namjerava osigurati svoju održivost za budućnost bez straha oko toga što Super liga može ponuditi klubovima. Aleksander Čeferin je, čini se, nakon aktivnog i pasivnog demantija, popustio pred petrodolarima", navode španjolski mediji

Prema novom šestogodišnjem ugovoru Uefe i Ujedinjenih Arapskih Emirata vrijednom čak 2,2 milijarde eura, finale Lige prvaka 2029/30. igrat će se u Abu Dhabiju. Dogovor je postignut povodom skore odluke suda u Luksemburgu o pitanju projekta Super lige, piše španjolski OK Diario.

"Uefa zna da bi 21. prosinca mogla izgubiti tužbu na Sudu pravde Europske unije oko Super lige i dogovorila se s Abu Dhabijem da sponzorira Ligu prvaka. Žele je napraviti privlačnijom za klubove i izbjeći dezerterstvo u Super ligu", rekao je Eduardo Inda u emisiji El Chiringuito de Jugones.

GALERIJA City u teškoj utakmici svladao Leipzig (3-2) i osigurao prvo mjesto u skupini

2023 Ballon d'Or
1/45

VEZANI ČLANCI:

Tako bi Abu Dhabi trebao postati novi i naslovni sponzor najvećeg natjecanja u europskom nogometu. Za sezonu 2029/30. trebali bi uložiti barem 111 milijuna eura. Uz to, Abu Dhabi bi bio domaćin Uefinog Superkupa. Natjecanje bi se trebalo igrati u novome formatu, kao turnir od četiri najbolje momčadi.

"Ovim paktom Uefa namjerava osigurati svoju održivost za budućnost bez straha oko toga što Super liga može ponuditi klubovima. Samo masovni pokret protiv navijača, kao što se dogodilo s turnirom koji je promovirao Florentino Pérez, mogao je zaustaviti organizaciju koju vodi Aleksander Čeferin. Slovenac je, čini se, nakon aktivnog i pasivnog demantija, popustio pred petrodolarima", zaključuju Španjolci.

Uefa je kasnije demantirala ovu vijest te naglasila da ovo nije prvi puta da španjolski tabloidi ovog profila šire neistine o Europskoj kući nogometa, kao i da je ta praksa postala učestalija kako se bliži dan odluke Europskog suda pravde u slučaju Superlige.

VIDEO Morbidan prizor! Amerikanci Modrića stavili u invalidska kolica

.
 

Komentara 2

Avatar barba_barba
barba_barba
11:16 05.12.2023.

Nogomet pod vodstvom Infantina i čeferina postaje sve više Hollywood za bogate i nakon kratkotrajnog leta u visine slijedi strmoglavi pad. Nogomet je igra Europljana i latinoamerikanaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije