Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EP

Slovenija ostvarila drugu pobjedu, Island utrpao 'sedmicu', a Englezi tukli Ukrajince

UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group H - Slovenia v San Marino
Foto: BORUT ZIVULOVIC/REUTERS
1/6
26.03.2023.
u 20:30

San Marino i Lihtenštajn bili su nemoćni protiv znatno snažnijih suparnika. Engleska je nakon Talijana upisala novi trobod, slavili su na Wembleyju...

Engleski nogometaši svladali su u dvoboju C skupine kvalifikacija EURA na Wembleyu selekciju Ukrajine s 2-0. Englezi su prije tri dana slavili kod europskih prvaka Talijana, a na Wembleyu su došli do još jedne pobjede u teškoj skupini. Harry Kane istaknuo je svoj status najboljeg engleskog strijelca na međunarodnoj razini, a Bukayo Saka ponovno je zabljesnuo u ugodnoj pobjedi.

Nakon što je postigao rekordni 54. gol u 2-1 pobjedi nad Italijom u četvrtak, Kane je u 37. minuti iz voleja zabio i svoj 55. pogodak, a Arsenalov mladić Saka zatim je udvostručio vodstvo prije poluvremena senzacionalnim golom koji je utišao goste i njihovih 4000 navijača. Ukrajina je imala svoje trenutke i pritiskala je u drugom dijelu, ali nikada nije izgledala sposobna izbjeći poraz od Engleske.

Slovenska nogometna reprezentacija je, po pobjedi u Kazahstanu, dobro obavila i svoju prvu zadaću na domaćim terenima svladavši  San Marino s 2-0. Slovenija je povela u 56. minuti preko Benjamina Šeška, a u 60. minuti autogol je postigao Roberto Di Maio.

Soccer Football - UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group H - Slovenia v San Marino - Stozice Stadium, Ljubljana, Slovenia - March 26, 2023 San Marino's Lorenzo Lunadei in action with Slovenia's Petar Stojanovic REUTERS/Borut Zivulovic Photo: BORUT ZIVULOVIC/REUTERS
Foto: BORUT ZIVULOVIC/REUTERS

U ovoj skupini Danska je danas senzacionalno u Kazahstanu izgubila sa 2-3, večeras će još snage odmjeriti Sjeverna Irska i Finska.

Iznimno uvjerljivi bili su Islanđani koji su čak sa 7-0 slavili kod Lihtenštajna u Vaduzu. Aron Gunnarsson (48,68, 73pen) zabio je "hat-trick" za sjevernjake u drugom poluvremenu, a po jedan su zabili Olafsson (3), Haraldsson (38), Gudjohnsen (85) i Ellertsson (87).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije