Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igrač tjedna Eurolige

Simon: Ljudi, kakav je koš zabio Planinić, i dalje u to ne vjerujem

Kruno Simon
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
26.01.2014.
u 08:00

Krasnodar je milijunski grad, meni se čini kao dva Zagreba, no u njemu baš i nema kafića, jedan je veliki šoping-centar, pa smo supruga Nikolina i ja najviše kod kuće

Kruno Simon (28) proglašen je za igrača tjedna Eurolige nakon briljantne partije protiv Žalgirisa (21 koš, 8 asistencija, 6 skokova, 2 osvojene lopte) i druge pobjede Lokomotiva u Top 16. Statistički, ovo mu je možda i najbolja utakmica u karijeri, no ima jedna koja mu je još draža. I tada je bio najbolji strijelac (23 koša).

– Više mi je prirasla srcu pobjeda nad Ukrajinom za polufinale Eurobasketa nakon 18 godina, nakon frustracija zbog izgubljenih četvrtfinala.

Kruno je dvaput ove sezone u Euroligi pogodio posljednji šut (tricu) za pobjedu svoje družine. Protiv Panathinaikosa na Kreti i Laborala kod kuće. Što je bolji osjećaj?

– Ova! Kod posljednjeg šuta veliki je faktor bila i sreća. Imati zadnju loptu u rukama najveći je gušt. Ili si pukovnik ili pokojnik. Nekad ispadne dobro, no možeš i promašiti.

Na takvo što spreman je bio i Zoran Planinić, koji je preko tri četvrtine terena zabio nevjerojatnu tricu za pobjedu Efesa nad Armanijem (61:60). Podsjetilo nas je to na Kecmanovu tricu Ciboni u finalu ABA lige.

– Nije podsjetilo samo vas. Gledao sam izravan prijenos te utakmice i još uvijek ne mogu vjerovati da je to ušlo. To u životu nisam vidio jer on je šutirao polubočno, iz neke polukretnje. Svaka mu čast. U košarci je drugačije nego u drugim sportovima s loptom. U njima je kraj ako je tri sekunde prije kraja dva razlike, no u košarci spektakl tek kreće.

U pobjedi nad Žalgirisom Kruno je ostvario i najveći broj svojih asistencija (8) u Euroligi.

– Za ovu priliku promijenila mi se uloga jer je trener Pašutin nakon nekoliko poraza u VTB ligi odlučio nešto promijeniti. Dosad sam uglavnom statirao u kutu i čekao da mi netko dobaci loptu, a ovo je dokaz da sam imao puno više loptu.

Osjeti li se u Krasnodaru olimpijska groznica iz Sočija?

– Ne baš, no vidi se da je nakon onih bombi u Volgogradu puno više policije. Sada su tu na svakom uglu. Krasnodar je udaljen 300 km od Sočija, no cesta je takva da vam treba čak osam sati. Krasnodar je milijunski grad, meni se čini kao dva Zagreba, no u njemu baš i nema kafića, jedan je veliki šoping-centar, pa smo supruga Nikolina i ja najviše kod kuće.

>> Planinić: Nije ovo prvi put da sam pogodio ovakav šut
>> Pogledajte nevjerojatnu tricu Planinića u zadnjoj sekundi za pobjedu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije