Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudesan koš

Planinić: Nije ovo prvi put da sam pogodio ovakav šut

Zoran Planinić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/2
25.01.2014.
u 18:28

Sretan sam što je moja momčad pobijedila a i nadam se da će nakon ovog šuta stvari krenuti nabolje i za mene i za moj klub

Koš Zorana Planinića za pobjedu Anadolu Efesa protiv Armanija (61:60) ovih je dana glavna tema košarkaških razgovora u svijetu, a talijanski košarkaški portal Sportando nazvao ga je najnevjerojatnijim pobjedničkim košem kojeg ćemo ikad vidjeti.

I dok mediji koji prenose snimak tog šuta preko tri četvrtine terena taj dalekometni pogodak nazivaju košem godine, nemogućim ubačajem, čudesnim, najluđim kojeg su ikad vidjeli, za samog igrača to, čini se, nije bilo takvo čudo jer je poslije utakmice izjavio ovo:

- Meni nije strano pogoditi ovakav šut jer sam to znao učiniti i prije u karijeri. Kada sam uhvatio tu loptu, nakon Langfordova promašenog slobodnog bacanja, jedino što sam mislio jest kako šutirati što prije. Okrenuo sam se i bacio loptu i hvala Bogu što je ušla. Sretan sam što je moja momčad pobijedila a i nadam se da će nakon ovog šuta stvari krenuti nabolje i za mene i za moj klub - kazao je razigravač momčadi kojoj je ovo bila prva pobjeda u Top 16 fazi Eurolige.

Zanimljiva je bila i reakcija hrvatskog igrača. Kada je vidio da je lopta, od ploče, ušla u obruč - samo se lagano nasmiješio i da je bio sam u dvorani na tome bi i ostalo.

Zoki nije urlao, nije ludovao, no to na tome nije ostalo jer su njegovi suigrači, "podivljali" od sreće, počeli po njemu skakati. Bravo, Zoki, za jednu odličnu karijeru ovo je začin kojeg će poklonici košarke godinama vrtjeti kao istinski raritet.

>>Pogledajte nevjerojatnu tricu Planinića u zadnjoj sekundi za pobjedu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije