Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIŠE BRANKO IVANKOVIĆ

Sammira ne treba cijeli život kažnjavati zbog grijeha iz prošlosti

Sammir
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Autor
Branko Ivanković
28.05.2014.
u 13:15

- Imamo sjajne igrače u svim linijama, pa tko ima bolji vezni red, bolje napadače od nas? Ne trebaju nam uravnilovke ili floskule, imamo momčad za prave stvari - rekao je Branko Ivanković.

Kad god se rade nekakvih popisi, pozivaju igrači, onda se u javnosti stvore polemike. Bilo ih je i sad, bit će tako i ubuduće. Zar sad nije bilo pitanja zašto je Kovač zvao Rebića, Iličevića, Brozovića, Močinića, Pašalića? Isto tako je bilo i sa Sammirom. Istina je da je nakon odlaska iz Dinama imao određenu pauzu, no u posljednje vrijeme vratio se. Igrao je dobro protiv Barcelone, u zadnjoj utakmici za Getafe bio je ključni čovjek. Očito je da se vraća iako ne znam u kakvom je točno stanju, a po kvaliteti je zaslužio biti u krugu reprezentacije, legitiman je kandidat.

Fućkaš igrača bez motiva

Sammir ima kvalitetu koju moramo uvažavati i, ako je popravio svoj trkački dio, bio bi idealan džoker. On u zadnjih 20-30 minuta može preokrenuti utakmicu, može napraviti višak ili probiti obranu. Vjerujem da bi mu bio poseban osjećaj da ide u Brazil, u svoju zemlju, ali većeg motiva od igranja na Svjetskom prvenstvu nema. Pogledajte Modrića, njemu kao da je žao što već nije s reprezentacijom, što je dobio tih nekoliko dana odmora. Ako nekome treba nekakav motiv, a nije mu dovoljno to što igra za reprezentaciju, onda fućkaš takvog igrača.

Gledam Sammira u izvješćima s priprema i na svakoj je fotografiji nasmijan, sve ovo pozitivno utječe na njega. Dok je bio u Hrvatskoj bio je pod velikim pritiskom medija, navijača, trenera, kluba, a nikome se s time nije lako nositi. Njegova burna prošlost, što to znači? Da, imao je kikseve koji se dogode mladim ljudima, pa i Slaven Bilić kaznio je tri igrača zbog izlaska, nisu zbog toga prestali biti reprezentativci. Bio je mlad, napravio je greške, izlazio i ponekad popio, ali nećemo ga sad cijeli život kažnjavati.

Neću pametovati izborniku i reći da Sammira treba ili ne treba voditi. Dosta me ljudi pita kako bih igrao protiv Brazila, kako bih složio vezni red, tko bi mi igrao u napadu. To neću raditi, izbornik je taj koji bira, a nije na nama ostalima da sad crtamo svoja razmišljanja.

Jedino što mogu reći jest da nam ne trebaju nekakve uravnilovke ili floskule. Mi imamo sjajnu reprezentaciju kakvu malo tko ima. Ne kažem da moramo proći skupinu u Brazilu, ali moramo pokazati tko smo i kako smo dobri.

Luka najbolji vezni svijeta

Imamo pouzdanog golmana, ne mogu se sjetiti Pletikosina kiksa. OK, nije Buffon, ali je izuzetno pouzdan. Imamo dva čudesna stopera kakve nitko nema, Ćorluka je najbolji stoper u Rusiji, Lovren u Engleskoj. Ima li netko bolje? Da nije Dante bolji? Dobro, malo su bolji Thiago Silva i David Luiz. Da ne govorim o Srni kakav je igrač. I nemamo nikakav problem s lijevim bekom, pa Pranjić je to igrao jako dobro i u Bayernu u Ligi prvaka, tako može i sada. Ali ne, mi samo tražimo nekakve nedostatke. Nadalje, Luka Modrić je najbolji vezni na svijetu, Rakitić ništa slabiji, Perišić igra dobro, Vukojević je uvijek konstanta, Kovačić je odličan. Napad? Nitko osim Brazila ili Argentine nema bolji napad od našeg. Nijemci imaju Klosea, Talijani vremešnog Cassana i Ballottelija za kojeg znamo kakav je, koga to imaju Englezi? Mi smo odlični, mislim da su toga svjesni i igrači i sad to samo moraju pokazati, biti najbolji.

>>Naš poker špica svjetski je vrh! To nema ni Elf, ni Englezi, ni Talijani...

Komentara 5

Avatar Vrijeme
Vrijeme
18:03 28.05.2014.

Dobar tekst i ja mislim da bi Sammir trebao ici za Brazil ako je stvarno u formi kako se prica. Uvjeren sam da ce Niko donjeti najbolju odluku.

RA
rasimcanaj
17:06 28.05.2014.

Naprijed kockasti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MA
matildica
16:13 28.05.2014.

problem je u tome što samir nije dobar čovijek pljuje po dinamu i mamiču čovijeku i klubu koji mu je dao sve što ima danas neka se samir sraminas neka se samir srami

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije