Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prave ljepotice

FOTO Pogledajte naše prekrasne odbojkašice u neobičnim ulogama

Foto: Iva Perinčić
1/9
22.07.2022.
u 16:13

Kada su dobile slobodan dan odbojkašice su zamijenile sportsku dvoranu i nakratko su postale neke druge osobe. Od ranog jutra već 600 godina zadarski barkarijoli prevoze putnike sa Đige na poluotok.

Odbojkašice Hrvatske nalaze se na pripremama u Zadru gdje će od 28. do 31. srpnja igrati na FIVB Challenger kupu. Samo će prvoplasirana reprezentacija steći pravo igranja sljedeće sezone u Ligi nacija.

Kada su dobile slobodan dan odbojkašice su zamijenile sportsku dvoranu i nakratko su postale neke druge osobe.

Od ranog jutra već 600 godina zadarski barkarijoli prevoze putnike sa Đige na poluotok. 

- Čast mi je da sam imala priliku osobno upravljati barkom tradicionalnih zadarskih barkajola. Od gospodina Gregova naučila sam o bogatoj povijesti ovih divnih ljudi koji brojnim Zadranima i turistima više od 600 godina olakšavaju svakodnevicu prevozeći ih 92 metra s jedne obale na drugu – rekla je  Samanta Fabris.

Ribolov je i na zadarskom području poznat od davnina. Zadarski ribari svakog jutra oko 3 sata dovoze svježu ribu. Ranog jutra u to se uvjerila i odbojkaška reprezentativka Izabela Štimac koja je od ribara Ljubičića saznala da najčešće ulove branice, grdobine, škarpine, zubace i druge ribe.  Beta Dumančić probala je svježe ubrane višnje maraške iz Škabrnje.

- Od bake Mare saznala sam kako se od maraške prave svjetski poznati likeri, džemovi, a ove friške smo mi djevojke s guštom probale i oduševile se -  otkrila je Slavonka Beta Dumančić

Šetajući ovim povijesnim gradom Klara Perić i Mika Grbavica naučile su tajne čipke. Šetnju Zadrom reprezentativke su završile na Trgu pet bunara. 

- Ovaj renesansni Trg jedno je od najljepših mjesta u Zadru. Njime prolazimo svakodnevno kad idemo iz grada prema hotelu Kolovare – rekla je Klara Perić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije