Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WRC CROATIA

Razočarenje za publiku: Zbog loših uvjeta otkazan brzinac na Platku

Duga Resa - FIA WRC Croatia Rally 2022. Brzinac Vinskog Vrha do Duge Rese
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
23.04.2022.
u 18:52

Organizatori su bili prisiljeni donijeti ovu nepopularnu odluku, jer je sigurnost posada bila ugrožena.

Finac Kalle Rovanpera (Toyota) vodeći je i uoči posljednjeg brzinskog ispita drugog dana WRC Croatia Rallyja koji će umjesto predviđenih osam, imati sedam brzinaca, jer je zbog magle i loše vidljivosti otkazan poslijepodnevni ispit na Platku.

Tako će Rovanpera u posljednji subotnji brzinski ispit, Vinski Vrh - Duga Resa, koji će započeti u 19.08 sati, ući sa 14.8 sekundi prednosti pred Estoncem Ottom Tanakom (Hyundai), dok trećeplasirani Irac Craig Breen (Ford) već zaostaje više od jedne minute (1:08.7), a četvrti je Belgijac Thierry Neuville (Hyundai) koji zaostaje za 1:14.6 minuta.

23.04.2022., Duga Resa - FIA WRC Croatia Rally 2022. Brzinac Vinskog Vrha do Duge Rese. Filippo Marchino (Italija) i Roberto Briani (Italija) iz tima Filippo Marchino Skoda Fabia Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Od hrvatskih predstavnika nakon 14 brzinskih ispita najbolje je plasiran Viliam Prodan (Renault Clio Rally4) koji je na 38. mjestu među 60 posada, a odmah iza njega su Ivica Siladić (Ford Fiesta Rally3) i Niko Pulić (Škoda Fabia). Martin Ravenščak (Ford Fiesta Rally4) je na 44. poziciji, Jan Pokos (Ford Fiesta) je 53., a Željko Magličić (Ford Fiesta) na predzadnjem 59. mjestu

Ključne riječi
WRC

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije