Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIFPro

Raste depresija kod nogometaša, zabrinuti su za svoju budućnost

Nogometaš
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
20.04.2020.
u 23:31

"Postotak onih koji su prijavili simptome mnogo je veći kod onih koji su zabrinuti za svoju budućnost u nogometnoj industriji", objavio je FIFPro

Više od 10 posto nogometaša izjavilo je kako su imali simptome depresije otkako su prekinuta natjecanja zbog izbijanja pandemije koronavirusa, objavila je Udruga profesionalnih nogometaša FIFPro koja je provela istraživanje.

U istraživanju FIFPro-a provedenom između 22. ožujka i 14. travnja sudjelovalo je 1134 nogometaša i 468 nogometašica iz Engleske, Francuske, Švicarske, Južnoafričke Republike i SAD-a, a od tog broja 22 posto igrača i 13 posto igračica prijavilo je simptome kompatibilne depresiji.

"Postotak onih koji su prijavili simptome mnogo je veći kod onih koji su zabrinuti za svoju budućnost u nogometnoj industriji. Ali, ako bismo stavili pritisak na njih da se vrate u okruženje u kojem bi oni osjetili kako je ugrožena njihova sigurnost, tada bi se tjeskoba i zabrinutost još povećali", objavio je FIFPro koji je svoje istraživanje obavio u suradnji sa Sveučilišnom bolnicom u Amsterdamu.

Ključne riječi

Komentara 1

ME
medvedgrad
07:35 21.04.2020.

O Boze.... Medicinski radnici, trgovci, frizeri, obrtnici,... svi su ugrozenj, neki i rade i dan danas ugrozavajuci sebe. A nogometasi, s najprecjenjenijim poslom na svijetu, su depresivni. Valjda budu bolje u svojim vilama, autima i privatnim otocima kad pogledaju svoj bankovni račun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije