Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKO TURBULENTNO

Raspad sistema u momčadi koja očekuje Vatrene u Kataru: Bojkotiraju utakmice i treninge!

World Cup - Concacaf Qualifiers - Costa Rica v Canada
Foto: MAYELA LOPEZ/REUTERS
1/2
05.06.2022.
u 09:38

"Mislim da je fer ono što igrači traže. Ne želimo biti tretirani drugačije od momčadi s kojima se uspoređujemo. Želimo da nas se poštuje, a ne da nas se iskorištava", rekao je Jonathan Osorio, iskusni kanadski reprezentativac

Poprilično turbulentna situacija događa se u redovima našeg protivnika u skupini na Svjetskom prvenstvu u Kataru. U reprezentaciji Kanade nogometaši su bojkotirali trening zato što im se nisu isplatili dogovoreni honorari za treniranje i igranje s reprezentacijom.

Kanada je ovog vikenda trebala igrati utakmicu protiv Paname, a nakon toga idućeg tjedna i protiv Curacaoa u Ligi nacija u CONCACAF-u, no te se utakmice zbog bojkota vrlo vjerojatno neće odigrati.

Naime, nakon tog bojkota iz Kanadskog nogometnog saveza objavljeno je da se "radi na tome da se izjednače sve financijske kompenzacije unutar momčadi".

 

 

"Mislim da je fer ono što igrači traže. Ne želimo biti tretirani drugačije od momčadi s kojima se uspoređujemo. Želimo da nas se poštuje, a ne da nas se iskorištava", rekao je Jonathan Osorio, iskusni kanadski reprezentativac.

"Ako se mi igrači želimo pobrinuti za druge ljude, onda nam i savez u tome mora pomoći", rekao je Osorio za CBC. 

Osim toga, kanadski nogometaši zamjeraju tamošnjem nogometnom savezu i činjenicu da nisu osigurali njihovim članovima obitelji put u Katar na Svjetsko prvenstvo..

THE CANADIAN PRESS 2019-10-15 Canada midfielder Scott Arfield (8) rides above the team as they celebrate a goal by forward Lucas Cavallini (19) during second half of CONCACAF Nations League soccer action against the United States, in Toronto, Tuesday, Oct. 15, 2019. THE CANADIAN PRESS/Cole Burston Cole Burston Photo: PA Images/PIXSELL
Foto: Cole Burston

Nije to prvi put da postoje tenzije i problemi u kanadskoj reprezentaciji. Sam izbornik John Herdman prepričao je kakvu je situaciju zatekao pri dolasku u reprezentaciju.

– Na prva dva okupljanja pokušao sam nešto napraviti na taktičkom planu, ali sam ubrzo shvatio da to nema smisla. U toj momčadi nije bilo nikakvog zajedništva. Dapače, bilo je samo sukoba, i to ne samo verbalnih nego i fizičkih. Na drugom okupljanju dvije skupine igrača ozbiljno su se potukle na terenu. Atmosfera je bila zatrovana, nitko nikome nije vjerovao, a to se vidjelo i na terenu. U reprezentaciji su bili ljudi iz Kolumbije, Urugvaja, Škotske, Srbije, Jamajke. Različitost je ljepota Kanade i danas njezina velika snaga, ali tad joj je bila najveća slabost. Hispanci su otišli na jednu stranu, ostali na drugu i bio je kaos. Shvatio sam tko su lideri u reprezentaciji, posjeo sam ih i objasnio im da tako ništa nećemo postići – objasnio je tada izbornik Kanade.


 
Ključne riječi

Komentara 2

KA
kajinx
16:03 15.06.2022.

Svijet nam se smije. Mi smo jedini koji igramo u Kataru, ostali igraju Qataru.

DU
Deleted user
09:39 05.06.2022.

E ako se treba plašiti Kanade u nogometu onda k vragu. Ta nije SP u hokej na ledu ili pjesku. Raskol u kanadskoj repki, ma dajte više...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije