Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U novom Maxu!

Ragbi je sve obratno od nogometa: ragbijaši su frajerčine, a navijači su gospoda

Ragbi
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
02.10.2015.
u 14:20

Novi Max! otkriva glavni potez s kojim novi izbornik Ante Čačić planira pobjednički započeti svoj mandat u utakmici protiv Bugarske 10. listopada.

 Novi broj sportskog tjednika Max! donosi specijal o najgledanijem sportskom događaju u 2015. godini - Svjetskom kupu u ragbiju. Svjetsko prvenstvo ragbijaša treće je najgledanije turnirsko natjecanje na svijetu, nakon ljetnih Olimpijskih igri i nogometnog Mundijala.

Veliki poznavatelj ragbija Ante Buškulić piše za Max!: "Postoji uzrečica ‘Nogomet igraju gospoda, a navijači su frajeri (često huligani), dok ragbi igraju frajerčine, a navijači su gospoda’. I doista, između ta dva sporta koja se u nekim jakim nogometnim zemljama bore za status najpopularnijeg postoje tako fascinantne razlike…

Otkrivamo i kolike su plaće najvećih svjetskih ragbijaša i mogu li se mjeriti sa zaradima vrhunskih nogometaša, a otkrijte i zbog čega se ne može dogoditi da se u kvalfikacijama za Svjetski kup međusobno sučele, na primjer, Engleska i Hrvatska. Jesu li Englezi uistinu nedodirljiva Novi ragbijaška velesila u odnosu na nas...

Novi Max! otkriva glavni potez s kojim novi izbornik Ante Čačić planira pobjednički započeti svoj mandat u utakmici protiv Bugarske 10. listopada na praznom Maksimiru. Bez obzira stigne li se oporaviti Mario Mandžukić, napad Hrvatske vodit će Nikola Kalinić koji je ove sezone dosad neupitnog Mandžu potpuno zasjenio i u Italiji. Čak u tolikoj mjeri da su Juventusovi navijači poručili čelnicima kluba: "Kupili ste pogrešnog Hrvata...." Bivši napadač Hajduka u ovom je trenutku daleko najbolji hrvatski strijelac, a i on je bio jedna od većih pogrešaka bivšeg izbornika Nike Kovača koji ga čak nije ni pozivao... Premda je, podsjetimo, Kalinić igrao (i zatresao mrežu) i u finalu Europske lige.

U novom Max! podsjećamo i na misterioznu utakmicu Hrvatska - Bugarska prije točno 12 godina na Maksimiru, kada su Barićevim vatrenima, predvođenima Dadom pršom i Ivicom Olićem, bodovi bili neophodni za put prema Europskom prvenstvu 2004. godine, a Bugari su u Zagreb dopustovali sa ženama i djevojkama, kako su sami priznali, u shooping i dobar vikend-provod.... I nisu žalili zbog poraza...

Novi Max! predstavlja dvije nove velike sportske zvijezde u Hrvatskoj. Slovenac Gašper Krošelj, čuvar vrata hokejaša Medvešačaka, novi je heroj Ledene dvorane i idola navijača, na najboljem putu da naslijedi legendarnog vratara 'medvjeda' Kristana. Na hrvatskim parketima odsad nastupa i James White, novi Amerikanac u Cedeviti, nebeski letač koji je igrao za tri NBA kluba i koji je već ušao u povijest - službeno je među pet košarkaša u povijesti s najvećim odrazom, na primjer, znato većim od Lebrona Jamesa.

>>Nikola Jurčević: Kakva titula? Pa ni treće mjesto nije realno!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije