Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"POČIVAJ U MIRU DUDA"

Rađa odao počast Ivkoviću: Bio je poseban, jedan od onih koji su mi obilježili karijeru

Facebook
16.09.2021.
u 16:48

- Palim mobitel u Americi i vidim 300 poruka i poziva. Znao sam odmah da je neko s*anje.

Proslavljeni košarkaški trener Dušan Duda Ivković preminuo je u Beogradu i ta je tužna vijest brzinom svjetlosti obišla svijet te stigla do Dina Rađe.

Pod njegovim je ravnanjem jedan od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena igrao četiri godine, dok je Ivković vodio reprezentaciju Jugoslavije. Naravno, nije mogao ostati ravnodušan na ovu informaciju.

- Palim mobitel u Americi i vidim 300 poruka i poziva. Znao sam odmah da je neko s*anje. Tužna vijest. Ode Duda Ivković - započeo je Rađa pa nastavio:

- Jedan od onih posebnih trenera koji su obilježili moju karijeru. Vrhunski mag čvrste ruke i velikog znanja. Međusobno smo se jako poštovali iako smo osim reprezentativne četiri godine bili isključivo klupski rivali. Bilo je tu i provokacija na terenu, ali van terena samo RESPECT. Počivaj u miru Duda.

 

Ivković je rođen u Beogradu 29. listopada 1943. Bio je jedan od najuspješnijih europskih trenera svih vremena i najuspješniji izbornik košarkaške reprezentacije Jugoslavije na Europskim prvenstvima na kojima je osvajao medalje u Zagrebu 1989., Rimu 1991. i Ateni 1995.

Njegova bogata karijera nije obuhvatila samo uspjehe s reprezentacijom. Dva je puta osvajao Euroligu s Olympiacosom, a uz grčki klub te Radnički trenirao je Anadolu Efes, PAOK, AEK, CSKA, Šibenku, Partizan, Aris, Panionios, Vojvodinu i Dinamo Moskvu.

 

Komentara 2

Avatar markoii123
markoii123
10:49 17.09.2021.

Zbogom Duda,nekad smo imali košarku.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
17:37 16.09.2021.

Na isti dan kad i Žana Lelas preminuo je njen trener iz slavnih dana Miroslav Sobočan.R.I.P.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije