Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 78. GODINI

Preminuo je Duda Ivković, legendarni košarkaški trener

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
16.09.2021.
u 10:21

Dušan Ivković rođen u Beogradu 29. listopada 1943. Bio je jedan od najuspješnijih europskih trenera svih vremena i najuspješniji izbornik košarkaške reprezentacije Jugoslavije

Dušan Duda Ivković, legendarni srpski košarkaški trener, preminuo je u 78. godini u četvrtak u Beogradu.

– U šest sati i 50 minuta Dušan je preminuo u bolnici u Beogradu od posljedica vode u plućima i herpesa – potvrdio je prvi čovjek Radničkog Goran Kalinić za Sportklub.

Dušan Ivković rođen je u Beogradu 29. listopada 1943. Bio je jedan od najuspješnijih europskih trenera svih vremena i najuspješniji izbornik košarkaške reprezentacije Jugoslavije na Europskim prvenstvima na kojima je osvajao medalje u Zagrebu 1989., Rimu 1991. i Ateni 1995.

Njegova bogata karijera nije obuhvatila samo uspjehe s reprezentacijom. Dva je puta osvajao Euroligu s Olympiacosom, a uz grčki klub te Radnički trenirao je Anadolu Efes, PAOK, AEK, CSKA, Šibenku, Partizan, Aris, Panionios, Vojvodinu i Dinamo Moskvu.

 

Komentara 12

OL
oLo
10:30 16.09.2021.

Legenda najljepšeg sporta. Hvala Vam na svemo što ste uradili i dali za košarku.

RO
roland
11:08 16.09.2021.

Sjećam se EP u Zagrebu 1989.godine. Duda je bio izbornik i nikada prije i nikada poslije jedna europska reprezentacija nije imala toliko brzih i atraktivnih kontri i zakucavanja. Sućut obitelji. Kako je Rađa zakucavao iz kontri, kako je bio brz, letio je terenom. Kad je krenula kontra nije se znalo tko je brži, da li Zdovc, Dražen, Kukoč, Divac ili Rađa. Svi su trčali...

DA
dado55
11:18 16.09.2021.

Legenda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije