Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Generacija prvaka

Rađa o neponovljivoj Jugoslaviji: Rugali smo se sa svima

Monografija Dražen Petrović
Foto: Monografija Dražen Petrović
1/7
18.12.2018.
u 08:57

Prisjetio se Rađa i zgode kada se Dušan Ivković toliko derao na Dražena i Stojka da ga je cijela zgrada čula

Za otprilike šest mjeseci bit će navršeno trideset godina otkako se jugoslavenska košarkaška reprezentacija u Zagrebu vratila na vrh Europe.

Vodio ju je Dušan Ivković, koji je uz u Zagrebu sebe na raspolaganju imao: Dražena Petrovića, Vladu Divca, Tonija Kukoča, Dina Rađu, Žarka Paspalja, Predraga Danilovića, Stojana Vrankovića, Juru Zdovca, Zorana Čuturu, Zdravka Radulovića, Zorana Radovića i Marija Primorca

Upravo je o toj generaciji poneku riječ napisao Dino Rađa na blogu magazina Koš, prisjetivši se kako je momčad gazila konkurenciju:

- Bilo je to ruganje sa svima. U finalu (protiv Grčke) je u jednom trenutku bilo 40 razlike. Dvorana krcata, a atmosfera fenomenalna. Potvrda stasanja jedne neponovljive generacije - odvrtio je film Rađa, pa u nastavku opisao kako je izgledala atmosfera između toliko vrhunskih košarkaša:

- Respekt među nama je bija ogroman. Točno se znalo tko što radi i koja je čija uloga. Nije bilo nikad ljubomore, Duda (Ivković) je to odradio odavno... Spavanje u neku uru, svi po sobama, a Dražen i Stojko kasne par minuta. Duda ih je dočekao na hodniku i izderao se na njih da je cila zgrada čula.

- Reka in je da ako se ponovi pakuju se i idu doma. Meni prođe kroz glavu šta bi tek meni napravija kad njima ovako viče. U biti tek san kasnije shvatija da je to bila više lekcija svima nama nego njima. Disciplina iznad svega i svima isto. Nema zvijezda - dodao je Rađa i iz sjećanja izvukao skupocjeni Draženov auto:

- Dražen je bija najveća zvijezda tada i doša je iz Madrida sa crvenin Porsche 924. Mi smo ga gledali u čudu, a on je svima dava da ga provozaju. Ništa njemu nije bilo bitno osin košarke.

Komentara 56

Avatar doog_kool
doog_kool
09:39 18.12.2018.

Zato se danas svi rugaju s tobom i tvojim savezom idiote!!

DU
Deleted user
09:58 18.12.2018.

Ako ste nam htjeli predstaviti primjer jugoslavenskog nostalgičara, onda ok.Ali bojim se da je to još jedno jadno prodavanje bratstva i jedinstva.Sve u svemu, jadno.

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
09:04 18.12.2018.

dnevna doza jugonostalgije..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije