Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budućnost je pala

Junak Marko Ljubičić otkrio u čemu je tajna Cibonine pobjede

Cibona
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/3
16.12.2018.
u 22:14

Najveći problem gostima predstavljao je Damir Markota (23 koša), nepredvidljivi  Cibonin centar koji zabija trice

Pet godina Cibonini su navijači čekali pobjedu protiv podgoričke Budućnosti i sinoć su to i dočekali (83:77). Uz senzacionalnih 16 posljednjih minuta, vukovi su ostvarili senzaciju dosadašnjeg dijela sezone pobijedivši aktualnog prvaka ABA lige i euroligaša koji se hvali s pobjedama nad europskim velikanima CSKA-om, Baskonijom i Barcelonom.

Još u 24. minuti "toplomjer" (semafor) je pokazivao "minus 11" (39:50), a onda je stvari pokrenuo Cibonin srpski razigravač Marko Ljubičić (22 koša, 7 asistencija) s jednim prodorom i tri asistencije za koš i priključenje domaćina (48:50).

Cibona
1/5

Baš u to vrijeme, razgoropadio se i Damir Markota. Nakon dvije Ljubičićeve trice, i on je pogodio dva dalekometna šuta za prijelomnih 79:66 na isteku 37. minute.

- Cibona je imala nezgodnu petorku koja je igrala dosta široko, s Markotom na centru. U obrani, oni su se skupljali u reketu, a mi smo promašivali otvorene šuteve - ustvrdio je gostujući trener Aleksandar Džikić čiji je kolega s Cibonine klupe dobio veliki kompliment od svog najboljeg igrača.

- Ovo je jako bitna pobjeda za našu glavu. I na "minus 11" kao i cijelu sezonu, naš pokretač bila je vjera našeg trenera Velića u nas. Poslije bilo kakvog pada on nas uvijek bodri, vrati nam samopouzdanje. Mentalna priprema za ovu utakmicu bila je ključ - ustvrdio je Ljubičić.

Poredak: 1. C. zvezda 11-0, 2. Budućnost 8-3, 3. Cedevita 7-4, 4. Mega 7-4, 5. Partizan 6-5, 6. Cibona 5-6

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar links
links
09:59 17.12.2018.

a gdje je izjava da se ispoštovao dogovor, hahah, jeli lijepo trener rekao da pogadjate trice i da oni fulaju!! Eto, vrlo jednostavno ako ga se posluša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije