Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALY-OFF EUROPA LIGE

Prvi izazov pred Jakirovićem: Za Dinamo je dobro što je na pripremama osjetio Spartu

Zagreb: Novi trener GNK Dinamo, Sergej Jakirović, odradio prvi trening
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
24.08.2023.
u 08:00

Sergej Jakirović nije imao puno vremena za analizu češkog prvaka, no na pripremama smo vidjeli da je riječ o čvrstoj i discipliniranoj momčadi

Kad netko u ponedjeljak poslijepodne postane trener jednog kluba, a već u četvrtak mora voditi taj klub u izuzetno važnoj utakmici, jasno je da nije imao dovoljno vremena za detaljnu analizu. Tako je sad trener Sergej Jakirović morao brzinski raditi da bi znao protiv koga igra, a u dva treninga koliko je uspio održati s plavima nije ni mogao smišljati nekakvu potpuno novu taktiku iako je pokušao do večeras napraviti sve što se može da bi plavi u toj prvoj utakmici došli do što boljeg rezultata za uzvrat koji će se igrati za tjedan dana.

Stojković konkurira

Jakirović nije otkrio sastav koji će krenuti u večerašnju utakmicu.

- Imam ideju u kojem bismo sastavu trebali istrčati, nećemo puno čačkati, nema za to potrebe. Moramo imati još neki plan u slučaju energetske potrošnje do koje može doći. Da, Stojković je u konkurenciji, ali vam neću reći sastav. Bit će u konkurenciji za utakmicu, to je jedino sigurno - rekao je Jakirović i o današnjem suparniku dodao:

GALERIJA Hajduk uvjerljiv protiv Rudeša, Livaja zabio i upisao asistenciju

Zagreb: Novi trener GNK Dinamo, Sergej Jakirović, odradio prvi trening
1/6

- Igraju u formaciji 3-4-3 ili 5-4-1, ovisi o situaciji, dosta se povlače i prijete iz bloka. Imam ideju kako igrati, još ćemo s igračima napraviti detaljniju analizu i pokušati im prenijeti kako bismo Spartu mogli ugroziti. Ima Sparta nekoliko dobrih igrača, pogotovo je dobar taj kapetan Krejči, ali ima i dobra krila Haraslina i Birmančevića, pa ih moramo zatvoriti, ali imaju Česi i mana.

Gledali smo na pripremama u Sloveniji Dinamo i Spartu u pripremnom susretu. I ostavili su Pražani dobar dojam, čvrsta su i disciplinirana momčad i nije Dinamu bilo lako s njima. Sparta je povela već na početku susreta krasnim pogotkom Peseka s lijeve strane, a izjednačenje je donio Bruno Petković odlično izvedenim kaznenim udarcem. Nakon utakmice, tadašnji trener plavih Igor Bišćan ustvrdio je da bi volio izbjeći Spartu u kvalifikacijama za Ligu prvaka. I izbjegao ju je jer više nije Dinamov trener, no Dinamo sad s njom igra u play-offu Europske lige.

VEZANI ČLANCI:

Baturina spreman kao čigra

- Razgovarao sam s igračima o toj utakmici, rekli su mi da se može s Pražanima, iako su pripremne utakmice potpuno drukčije od ovih natjecateljskih. No, dobro je što su igrači osjetili Spartu na pripremama - kaže Jakirović.

Za novog trenera plavih dobra je vijest što su svi igrači spremni i zdravi osim Denija Jurića kojeg neće biti do kraja polusezone. Oporavio se od viroze i Martin Baturina kojeg bivši trener Bišćan u posljednje dvije utakmice plavih gotovo nije koristio. Ušao je završnici zagrebačke utakmice, a u Ateni ostao je na klupi.

- Ma spreman je kao čigra! - zaključio je Sergej Jakirović uoči prve velike utakmice na klupi plavih i jako je važno kako će startati jer potom plavima dolazi Rijeka, pa idu u Prag te zatim u Osijek.

Do jučer u podne za današnju utakmicu prodano je oko deset tisuća ulaznica.

VIDEO Dinamo predstavio Jakirovića: Zašto bi me bilo strah? Bit ćemo prvaci Hrvatske

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije