Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žrtva rasizma

Prvak šokirao javnost: 'Nisam mogao ući u restoran jer sam bijeli Rom'

Tyson Fury
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
04.06.2020.
u 13:53

I dan danas ćete na vratima pubova i restorana moći naići na natpis 'nije dozvoljen ulaz travellerima'. Još uvijek je prihvatljivo biti rasist prema Romima u Velikoj Britaniji i svijetu, i nitko ništa ne poduzima u vezi toga - rekao je Fury

Svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji po WBC verziji Britanac Tyson Fury, čiji je nadimak 'Kralj Cigana', izjavio je da je žrtva rasizma zbog svog podrijetla. 

- Ja sam bijeli muškarac, ali i danas 2020. godine žrtva sam rasizma jer sam 'traveller', bijeli Rom - kazao je Fury u emisiji "Dobro jutro Britanija" na televizijskoj mreži ITV.

Tyson Fury
1/11

Povod razgovoru bili su prosvjedi u SAD-u koji traju već danima nakon što je Afroamerikanac George Floyd umro zbog policijske brutalnosti prilikom privođenja u Minneapolisu.

- I dan danas ćete na vratima pubova i restorana moći naići na natpis 'nije dozvoljen ulaz travellerima'. Još uvijek je prihvatljivo biti rasist prema Romima u Velikoj Britaniji i svijetu, i nitko ništa ne poduzima u vezi toga - rekao je Fury i dodao.

- Nisu samo crnci žrtve rasizma. Također, svatko može biti rasist, bez obzira na boju kože ili podrijetlo.

Otkrio je kako njemu i njegovoj ženi Paris 2016. godine nije dozvoljen ulazak u jedan restoran u Velikoj Britaniji, i to nakon što je postao svjetski prvak u teškoj kategoriji svladavši Vladimira Klička:

- Kazao sam joj kako sam ja svjetski prvak u teškoj kategoriji koji predstavlja ovu zemlju, a ne samo neki Rom. Ona mi je odgovorila da to nema veze jer sam 'traveller', a njima nije dozvoljen ulazak u restoran. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije