Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDNIK NOSI SVE

Pred nama je možda i najvažnija utakmica novije povijesti Dinama i Hajduka. Ne pamtimo kad se ovo dogodilo

storyeditor/2024-03-29/PXL_011023_104056858.jpg
Ivo Čagalj/Pixsell
30.03.2024.
u 16:03

Ovaj derbi bit će odlučujuća utakmica u utrci za prvaka. Hajduku igra samo pobjeda, a u takvoj je situaciji i Dinamo

Derbi Dinama i Hajduka u 28. kolu SuperSport HNL-a percipira se kao najvažnija utakmica aktualne sezone. Istina je da nije odlučujuća, ali pobjeda, poraz ili remi dat će smjer u kojemu će dalje teći prvenstvo. Ne pamtimo kada su nekoliko kola prije kraja sezone Dinamo i Hajduk bili drugi i treći na ljestvici i kada su lovili nekoga za naslov. Ali sada je situacija baš takva.

Stoga će ovaj derbi biti odlučujuća utakmica u utrci za prvaka. Hajduku igra samo pobjeda, a u takvoj je situaciji i Dinamo. Onaj tko poklekne ove subote na Poljudu vjerojatno ispada iz utrke. U najboljoj je poziciji Rijeka koja gostuje kod posljednjeg Rudeša. Osim toga trenutačno ima četiri boda više od Hajduka i pet više od Dinama, koji ima utakmicu manje.

Momčad Željka Sopića ima i najbolji raspored do kraja, a i igra najljepši nogomet ove sezone u ligi. Usprkos svemu, Splićane i Zagrepčane ne smije se otpisati prije reda. S rasprodanog Poljuda večeras bi hrabriji mogao otići s osmijehom na licu. No ovaj derbi ne odlučuje samo o sudbini klubova, već i trenera. I Sergej Jakirović i Mislav Karoglan po medijima se već neko vrijeme razvlače u kontekstu otkaza. Nisu tu više važna samo tri boda, već budućnost oba kluba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije