Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita stradala u Beogradu

Pozzecco: Griješio sam, ispričavam se igračima! Imam malu glavu, ja sam klaun

11.04.2017.
u 08:48

- Morat ćemo mijenjati neke detalje, pokušat ćemo nešto drugačije, pa tako i to kako se drugačije braniti od pick and rolla sa Kuzmićem, kazao je Mršićev pomoćnik.

Košarkaši Cedevite nisu uspjeli iznenaditi favoriziranu Crvenu zvezdu u Beogradu u prvoj utakmici finala ABA lige. Izgubili su 66:81. A imali su lijepu priliku jer, nakon briljantna otvaranja sinoćnje partije, u prvoj četvrtini vodili su 26:11 pri čemu se činilo da i pred 7000 glasnih navijača Zvezde imaju formulu za devetog najjačeg euroligaša.


No, tada su Zagrepčani u napadu počeli svaštariti, a bogme i suci (Hordov, Majkić), a zvezdaši su podigli bedem u obrani i za šest minuta napravili 22:4.
 Do kraja poluvremena, cedevitaši su se ipak uspjeli oporaviti, ali su jako loše otvorili nastavak pa su zvezdaši učas otišli na 60:47 što se već tada činilo prednošću koja je teško dostižna.

Pogurali ih suci

Jer, bili su domaćini čvršći i bezobrazniji, imali su i huk publike uz sebe, pa pomoć sudaca (kao dok su se vraćali u utakmicu) više nisu ni trebali. 
I doista, preostalih 15-tak minuta, Beograđani su svojom čvrstom obranom tjerali goste na ishitrene šuteve i na niz izgubljenih lopti. U napadu su pak lomili Cedevitu igrom dva na dva pri čemu su cedevitaši imali najviše problema kada su “pick and roll” igrali razigravač Wolters i centar Kuzmić.


Nakon što su osjetili kvalitativnu razliku između sebe i suparnika, koja se ovog trenutka čini teško premostivom, cedevitaši su bili prilično utučeni. A kako i ne bi kada su izgubili čak 19 lopti od čega je Katićevih šest, a Bilanovih pet. Nakon odlična otvaranja, razigravač Katić u nastavku utakmice naprosto nije mogao podnijeti takav pritisak, a centar Bilan gubio je lopte u igri leđima košu. A Miro je tako dobro otvorio utakmicu, s 10 koševa (šut 5-5) i četiri skoka u prvih osam minuta.


- Osjetio se naš deficit igrača na mjestu razigravača pa smo se izgubili u njihovoj agresivnosti. Skupo nas je stajala naša loša organizacija igre jer nismo mogli sprovesti ideje koje smo dogovorili prije. Previše smo imali izgubljenih lopti i bolje bi bilo da smo ih bacali u aut, nego njima u ruke, pa su se oni odveć lako vratili nakon čega su mljeli do kraja. Da bismo dobili u Beogradu mi moramo odigrati na granici naših mogućnosti - ustvrdio je Marko Tomas koji je sinoć bio cedevitaš s najjačim voljnim faktorom.


Osim što je zabio najviše koševa u svom sastavu (14), upravo je Marko uspijevao rasteretiti svoje braniče prenoseći loptu, dok ga je čuvao Simonović. U tom dijelu posla jako je puno pomogao i Luka Babić, no i on je potonuo u nastavku.


Za sve njih krivnju na sebe preuzeo je pomoćni trener Gianmarco Pozzecco koji je vodio sinoćnju, a vodit će i večerašnju utakmicu (18.30), jer je prvi trener Mršić kažnjen. A on je susret gledao iz prvog reda, ispod koša, u društvu sportskog direktora Mateja Mamića.


- Ja učim hrvatski, ja imam malu glavu i nije mi lako - bio je način na koji je Pozzecco započeo konferenciju za novinare i dobrano nasmijao prisutne predstavnike sedme sile.

Nakon toga, odlučio je učiniti što malo koji trener čini, a to je priznavanje vlastitih pogrešaka:


- Učinio sam neke pogreške u vođenju utakmice i zato se ispričavam svojim igračima.

Pozzecco: Ja sam klaun

- Niste li prerano potrošili neke svoje time-oute? - bilo je novinarsko pitanje.

- Bravo majstore. U pi... materinu. To je istina. Ja izgledam i sada sretno, ali nisam sretan nego sam takav karakter.

- Pa vi ste pravi šoumen - primijetio je netko od novinara.

- Ma ne, ja sam klaun - nije prestajao Poz posipati se pepelom.

Mnoge kolege zanimalo je zašto je počeo drugo poluvrijeme sa sinoć skromnim Shurnom, a ne sa Žganecom? Je li to bila ideja prvog trenera Mršića koji je u poluvremenu bio u svlačionici?


- Ne, to je bila moja ideja. Htio sam rastegnuti njihovu obranu, a i da bismo dobili Zvezdu trebamo sve igrače. Ja ne volim ne koristiti igrače - objasnio je Pozzecco koji se onima koje je izvodio iz igre nerijetko ispričavao.


A taj isti Mršićev asistent morat će nešto smisliti za večeras.

- Morat ćemo mijenjati neke detalje, pokušat ćemo nešto drugačije, pa tako i to kako se drugačije braniti od pick and rolla sa Kuzmićem.

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA 81:66 (16:27, 29:17, 21:10, 15:12)

BEOGRAD - Dvorana A. Nikolić. Gledatelja 7000. Suci: Belošević (Srb), Hordov (Hrv) i Majkić (Slo).

Crvena zvezda: Jenkins 20 (3-2), Lazić 2, Dangubić 2 (2-2), Mitrović 2, Kuzmić 14 (1-0) _ Wolters 14 (3-3), Simonović 4 (7-4), Gudurić 10, Bjelica 13, Thompson -, Dobrić -, Rakičević -.

Cedevita: Katić 5 (2-1), James 12 (4-2), Babić 5 (3-3), Žganec 5 (2-1), Bilan 12 (2-2) _ Krušlin 6, Musa 2 (2-2), Shurna 2, Begić 3 (2-1), Tomas 14 (6-5), Bajo -, Buljević -.

Trice: Zve 7/20 (Jenkins 4, Gudurić 2), Ced 7/20 (Tomas 3, Krušlin 2, James 2)

Skokovi: Zve 28 (Kuzmić 5, Wolters 5), Ced 24 (Bilan 6, Babić 5)

Četvrtine: 16:27, 29:17, 21:10, 15:12

>>Cedevita potonula u nastavku, Crvena zvezda u finalu povela s 1-0

Komentara 3

Avatar debela koli
debela koli
09:40 11.04.2017.

A što su to radili suci?

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
09:09 11.04.2017.

Pravedna pobjeda boljeg i renomiranijeg potivnika.

PL
plavi123
09:47 11.04.2017.

ja se iskreno pitam zašto uvijek srpski klubovi moraju biti tako jadni pa da im SUCI moraju pomagati ?!?!?!?!?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije