Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET U VISOKOM

Postoje li zaista piramide u Bosni? Đoković izjavama o tome uzburkao duhove

Đoković
Printscreen
13.10.2020.
u 15:08

- Semir to već 15-ak godina kroz znanstvenu metodologiju i ovdje u muzejima jasno objašnjeno, a svako tko ima neke nedoumice može doći i uvjeriti se.

Novak Đoković nakon poraza u finalu Roland Garrosa doputovao je u Bosnu i Hercegovinu. Srbijanski tenisač zaputio se u Visoko gdje istraživač Semir Osmanagić tvrdi da je pronašao piramide.

Zanimljivo, ovo je Đokoviću već drugi put u tri mjeseca da dolazi posjećivati takozvane bosanske piramide, a ovaj je put to učinio u društvu supruge Jelene.

- Ovdje sam ponovo zbog Semira i njegovog gostoprimstva i domaćinstva. Nakon što sam prvi put bio s roditeljima, evo danas sam tu sa suprugom Jelenom s obzirom na to da nam se pružila mogućnost nakon karantena. Uživao sam u prvoj posjeti i zaista sam jedva čekao da se vratim. Sada sam tu sa ženom, a naredni put ćemo doći i s djecom - rekao je Đoković za Klix.ba.

Znanstvena zajednica odbacuje navode Semira Osmanagića i tvrdi da je riječ o prirodnim tvorevinama, no Đoković se ne slaže s njima.

- Semir to već 15-ak godina kroz znanstvenu metodologiju i ovdje u muzejima jasno objašnjeno, a svako tko ima neke nedoumice može doći i uvjeriti se. Semir je stručan i on priča o tome, ovo je izvanserijsko i bitno ne samo za nas već za čitav svijet. Ja bih pozvao sve sportaše da dođu ovdje, provedu lijepo vrijeme u tunelima koji mogu povećati kapacitet kisika u plućima, pomoći u regeneraciji nakon teških sezona, mijenjanja vremenskih zona - rekao je Đoković i dodao da je BiH njegov drugi dom.

Dakako, ove Đokovićeve izjave izazvale su brojne polemike na društvenim mrežama. Inače, Osmanagić je 2005. izašao u javnost s tvrdnjom da se u Visokom nalaze najstarije i najveće piramide na svijetu koje je nazvao "Piramidom Sunca", "Piramidom Mjeseca" i "Piramidom bosanskog zmaja". Od tada vodi zakladu koja se brine o ovom lokalitetu. Najveći dio službene svjetske znanosti odbacuje Osmanagićeve teorije i tvrdi da u Visokom nema nikakvih piramida.

A što na sve to kaže Semir Osmanagić, pročitajte OVDJE, u intervjuu koji je dao za Večernji list.

Komentara 5

Avatar Cornelius
Cornelius
17:00 13.10.2020.

Drug u(v)rednik, kad već tolko uživate u tom vašem džokoviću zemite si ga doma, nataknite si ga i uzivajte.... A HRVATE malo oslobodite od tog svakominutnog geđovanja. PS. I objavljujte imena autora ovih i ovakvih "načrtanija"prosil bi fino.

ČE
Čedolovac
15:27 13.10.2020.

Znanstvena zajednica osporava i megalite.. Baalbek, Libanon.. Zato postoji gugl i zabranjena povjest.. Trebalo bi mjenjat povjesne knjige jer su nam teorije predstavljali kao cinjenice.. Svaku građevinu koju ne znaju objasnit bubnu samo da je tu bilo klanje zivotinja i ljudi kao zrtve bogovima za srecu, dobar urod, zdravlje...... Kad malo pocnes kopat po tim temama nađes više pitanja nego odgovora.. Ogromnih upitnika iznad glave.

TO
Toby
12:49 14.10.2020.

Pa piramiDle su izmislili i osmislili bosanci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije