Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIV NA SURADNJU

Policija, predstavnici Hajduka i Dinama pozvani u HNS: Osuđujemo svaku vrstu nasilja

Zatvorena autocesta Zagreb - Karlovac u oba smjera, navijači se potukli s policijom
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
24.05.2022.
u 13:35

- Savez će nastaviti proaktivno djelovati - organiziranjem konferencija o sigurnosti, radom Komisije za sigurnost te programima prevencije navijačkog nasilja.

Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, na stadionima i izvan njih, te će kao odgovorna organizacija nastaviti sustavno i odlučno provoditi aktivnosti kako bi svako neprimjereno ponašanje iskorijenila iz nogometa, stoji u priopćenju.

- Rastužuje nas incident koji se dogodio u subotu na autocesti A1 kod odmorišta "Desinec" tijekom preprate navijača HNK Hajduk iz Zagreba prema Splitu. Hrvatski nogometni savez svim ranjenim i ozlijeđenim osobama, uključujući 20 policijskih službenika, želi uspješan i potpun oporavak - poručili su iz HNS-a.

Kako se incident dogodio daleko od nogometnog stadiona odnosno izvan nadležnosti Saveza, HNS nije raspolagao svim informacijama pored onih objavljenih u medijima zbog čega nije žurio javno istupati.

Međutim, kako se navodi, HNS od subotnje večeri aktivno sudjeluje u čitavom procesu te je u direktnom kontaktu s Hajdukom, Dinamom te Ravnateljstvom policije. Pritom HNS poziva sve uključene strane na otvorenu i konstruktivnu suradnju u cilju smirivanja tenzija.

23.05.2022., Velika Gorica - U tijeku je ispitivanje navijaca nakon nereda na autocesti A1 kod Desinca. Dio navijaca doveden je na Zupanijski sud u Velikoj Gorici. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Foto: PIXSELL/Ilustracija

U tu svrhu, Savez je pozvao čelnike Hajduka i Dinama te predstavnike Ravnateljstva policije na sastanak u petak 27. svibnja u sjedištu HNS-a. Savez će biti aktivan partner klubovima i Policiji RH u stvaranju atmosfere dijaloga, što vidimo kao najbolji način rješavanja svih postojećih izazova.

- Dosadašnji napori HNS-a rezultirali su značajnim smanjenjem neprimjerenog i kažnjivog ponašanja navijača na utakmicama hrvatske reprezentacije, a pozitivan trend bio je vidljiv i u netom završenoj sezoni HT Prve lige. Uvjereni smo da će predstojeće nogometne utakmice - finale Kupa te susreti hrvatske reprezentacije protiv Austrije i Francuske - proteći u pozitivnoj atmosferi kakvoj smo bili svjedoci proteklih godina na utakmicama svjetskih doprvaka - kažu u Savezu i dodaju:

- Savez će nastaviti proaktivno djelovati - organiziranjem konferencija o sigurnosti, radom Komisije za sigurnost te programima prevencije navijačkog nasilja. Svim aktivnostima HNS-a zajednička je želja za otvorenom komunikacijom - s klubovima, policijom, pravosudnim tijelima, medijima i navijačkim skupinama. Jedino zajedničkim snagama, uz odgovornost za naše riječi i djela, možemo potaknuti pozitivne promjene koje od nas očekuje cjelokupno hrvatsko društvo.

>>> Neredi na autocesti

Ključne riječi

Komentara 8

KR
Krotila
14:46 24.05.2022.

HNS ne može poistovijetiti Policiju s huliganima. Čestitam Hrvatskoj policiji na izvršenju zadatka.

Avatar petrolio
petrolio
13:56 24.05.2022.

da suci tj. HNS nisu tako gurali hajduk da se održi pri vrhu HNL-a, iako to igrama i rezultatima nije zaslužio-sjetimo se samo zadnje krađe protiv istre kada istri nije dosuđen penal, pa je izmišljen penal za hajduk + isključenje igrača istre), ne bi ni došlo do ovakve frustracije navijača hajduka nakon propalog sna o osvajanju naslova prvaka HNL-a!

Avatar Sandinista
Sandinista
14:36 24.05.2022.

Bilo bi dobro da se mediji, policija i država napokon odrede prema navijačima. Da li su u pitanju "naši dečki", čuvari nacionalnih vrijednosti, plemeniti davatelji krvi, organizatori humanitarnih akcija i kako im sve mediji ne tepaju, ili su u pitanju nasilnici, šovinisti, razbijači, alkoholičari, narkomani, ljudi sa margine društva koji se mogu realizirati samo u krdu koje kliče ZDS. Dajte se napokon opredjelite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije