Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob s Torcidom

Policija se oglasila o neredima: Kazneno prijavljene 42 osobe, najmlađi osumnjičenik je 19-godišnjak

Zagreb: Torcida na povratku na autocesti napala policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem
Foto: PIXSELL
1/5
23.05.2022.
u 17:19

U događaju je ozlijeđeno 20 policijskih službenika i 14 osumnjičenih osoba te su oštećena četiri službena policijska vozila i inventar benzinske postaje

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 42 osobe starosti od 19 do 44 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Izazivanje nereda" tijekom organizirane policijske preprate kombi vozilima i osobnim automobilima ukupno 1500 navijača s utakmice u Zagrebu za Split.
 
Za navedene osobe se sumnja da su u subotu oko 21.30 sati, kao pripadnici skupine za koje je bila organizirana preprata policijskih službenika, sudjelovali u mnoštvu od oko 250 do 300 osoba koje su na autocesti A1 kod benzinske postaje u Donjem Desincu izašle iz kolone vozila, blokirale prometnicu u smjeru Karlovca, tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda napale veći broj policijskih službenika, ugrožavale javni red i mir u većem obimu te prouzročile znatnu materijalnu štetu.

Utvrđena je sumnja da su osumnjičenici, nakon zaustavljanja prometa, trčeći krenuli prema benzinskoj postaji i bacali različita aktivirana pirotehnička sredstva, staklene boce za piće, kamenje, iščupane prometne znakove, protupožarne aparate, kante za otpad i druge predmete na policijske službenike koji su opservirali benzinsku postaju i pratili kolonu vozila s navijačima. S ciljem uspostavljanja povoljnog stanja sigurnosti, kao i u cilju zaštite života svih osoba koje su se nalazile na tom prostoru, policijski službenici su upotrijebili sredstva prisile nakon čega je uspostavljeno povoljno stanje sigurnosti, poručuju iz PU zagrebačke.
 
U događaju je ozlijeđeno 20 policijskih službenika i 14 osumnjičenih osoba te su oštećena četiri službena policijska vozila i inventar benzinske postaje. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu dok se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Ranije danas, slučaj je prokomentirao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

21.05.2022., Zagreb -Ekskluzivne fotografije tucnjave izmedju Torcide i policije. U subotu u 21.35 sati na autocesti A1 kod odmorista Desinec navijaci Hajduka napali su policajce koji su ih organizirano pratili s utakmice u Zagrebu. Odbijajuci napad policija je uzvratila vatrenim oruzjem kojim su ranjena dvojica napadaca, a u napadu je ozlijedjeno desetak policajaca. Photo: Pixsell/PIXSELL
Foto: PIXSELL

- To što se dogodilo za svaku je osudu. Apsolutno je neprihvatljiva svaka vrsta nasilja, a kao ministru mi je neprihvatljivo nasilje koje se vrši nad policijom. Znamo da je bila utakmica visokog sigurnosnog rizika, nije to zbog policije koja je tu da rizik smanji i koja se pripremala za taj događaj. Policija je bila izložena huliganskom napadu na koji je reagirala prema postojećim pravilima struke, u skladu sa zakonom, a to će raditi i ubuduće - kazao je.

Ministar je naglasio da su policijski službenici bili ugroženi, te da su se morali braniti.

- Napad na policijskog službenika kazneno je djelo i tako će biti tretirano, a mora se raditi na prevenciji, a ona je u nadležnosti onih koji se bave sportom, a mi smo tu da im pomognemo, i spremni smo biti inicijatori - dodao je Božinović.

VIDEO Stigao prvi prijedlog za istražni zatvor zbog nereda navijača nakon derbija, odvjetnik jednog od uhićenih: Policija ga je nasilno izvukla iz auta. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije