Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijanska liga

Pobjeda Intera! Brozović i Kalinić strijelci, Perišić dvaput asistirao

Marcelo Brozović
Foto: FC Inter
1/7
28.11.2016.
u 23:02

Čak petorica hrvatskih nogometaša igrala su jednu utakmicu talijanskog prvenstva od prve minute (Marcelo Brozović i Ivan Perišić za Inter, te Nikola Kalinić, Milan Badelj i Hrvoje Milić za Fiorentinu)!

U posljednjoj utakmici 14. kola talijanskog prvenstva Inter je na San Siru pobijedio Fiorentinu sa 4:2. Viole su cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje.

Čak petorica hrvatskih nogometaša igrala su jednu utakmicu talijanskog prvenstva od prve minute (Marcelo Brozović i Ivan Perišić za Inter, te Nikola Kalinić, Milan Badelj i Hrvoje Milić za Fiorentinu)!

Inter je u Milanu dočekao Fiorentinu. Činilo se da će to biti potpuno jednosmjerna utakmica jer je Inter otišao na 3:0 za nepunih dvadesetak minuta. I opet u režiji naših reprezentativaca.

Najprije je Marcelo Brozović u 3. minuti sjajno poklopio jednu odbijenu loptu na petnaestak metara i pospremio je pod gredu za Interovo vodstvo. 

 

Šest minuta kasnije Ivan Perišić odigrao je oštru loptu na pet metara. Gostujući vratar Ciprian Tatarusanu nije ju uspio ukrotiti, a Antonio Candreva mirno je pospremio u mrežu za 2:0.  

Prvi je to put nakon 2009. godine (Eto’o i Milito protiv Napolija) da je Inter dva pogotka zabio nakon samo devet minuta. Baš je Candreva u 19. minuti asistirao Mauru Icardiju za 3:0.

Tri pogotka u 19 minuta Inter je zadnji put zabio 1990. godine! I to protiv Bologne. Tada su njihove udarne zvijezde bile Matthäus i Klinsmann. 

Nikola Kalinić je u Milanu zabio svoj šesti pogodak. Na asistenciju Milana Badelja u 37. minuti.

 

Hrvoje Milić zamijenjen je na poluvremenu. A minutu prije isteka prvog dijela crveni karton dobio je Fiorentinin kapetan Gonzalo Rodriguez

U tom su trenutku navijači na San Siru sigurno pomislili da je priči kraj. No, čest je slučaj da momčad s igračem manje, proigra u nastavku. Tako je bilo i ovaj put. 

Posebno nakon što je u 62. minuti Josip Iličić smanjio na 2:3, a Inter se praktički povukao na svoju polovicu. Sve do sudačke nadoknade kada je Ivan Perišić ‘izbiciklirao’ gostujuću obranu, opalio s desetak metara, a odbijenu loptu u mrežu za konačnih 4:2 pospremio Icardi.

Napoli je kod kuće protiv Sassuola igrao samo 1:1. Strijelac za domaću momčad bio je Insigne (42.), a izjednačio je Defrel (82.). U završnici susreta Napolijevi igrači su pogodili gredu i stativu.

Ivan Strinić igrao je cijelu utakmicu za Napoli, dok je Marko Rog bio na klupi.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 2

NA
naslipo
23:39 28.11.2016.

Onaj smijesni De Boer nije stavljao Brozovica i Perisica u prvih 11. Ta dvojca vrijede vise nego svi ostali zajedno.

Avatar Abcda
Abcda
23:30 28.11.2016.

Mislim da je veceras bilo na listi 8-9 igraca iz "regiona". Drugo, veceras je ovo, do 3:0, bio neki drugi Inter, ne onaj koji je namjerrno gubio da ispadne iz Europa lige.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije