Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bi li odgovarao Mamiću?

Pogledajte kako bi izgledao idealni Dinamov trener

dinamov trener montaža2
Večernji.hr
12.05.2011.
u 17:47

Treba imati Kužeovu lukavost, Jurčićev temperament, Kranjčarovu hrabrost i karizmu Prosinečkog.

Albanski izbornik Josip Kuže posljednji je put vodio plave u sezoni 2005./2006. kada je osvojio naslov prvaka. Njegovo lukavstvo, inteligencija i intuicija preporodili su Dinamo nakon pada u ligu za ostanak, kod njega su eksplodirali talenti Ćorluke, Modrića i Eduarda, a reprezentativcima je učinio Marijana Buljata i Ivana Bošnjaka. Dinamo je igrao atraktivno, imao je najviše publike.

Temperamentni Hercegovac Krunoslav Jurčić ima naslove prvaka iz 2009. i 2010. godine. Mamića je osvojio agresivnim pristupom, lojalnošću, privrženošću klubu, s kojim je i danas u odličnim odnosima. Prihvatio je čak ponudu Lokomotive, možda i zato da bude Zdravku na oku, dovoljno blizu da ponovo uskoči na Dinamovu klupu. Najbolje od svih kandidata za trenera poznaje igrački kadar plavih.

Zlatko Kranjčar je poslije Ćire Blaževića najtrofejniji Dinamov trener, s dvije dvostruke krune, 1996. i 1998. godine. Vječni zagovornik ofenzivnoga nogometa, kakav bi Dinamu i priličio. Mamić je dužnik Cici jer mu je sina Niku u siječnju 2005. godine izbacio iz Dinama i poslao ga u Hajduk. Kranjčar mu je to u međuvremenu oprostio, odnosi s Mamićem su opet idilični i povratak u Maksimir zapravo je neizbježan. Pitanje je - kada?

Karizma Roberta Prosinečkog (42) pokrenula je navijačke mase u Zagrebu prije 14 godina kada je Robi došao iz Seville u Dinamo kao igrač. Iako je tek na početku trenerskoga puta, i u Crvenoj zvezdi je u kratkom vremenu sjajno napravio velik posao. Robijeva osobnost, međunarodni ugled, širina, nogometno znanje... ono je što Dinamo nije imao još od legendarnoga Ćire Blaževića.

Komentara 23

DK
dkatica2
19:40 12.05.2011.

Cezar iz noćne more

OB
-obrisani-
20:02 12.05.2011.

dasovicu ********** kad god krene dinamu ti moras pljuvati zasto nebi mogao tot voditi dinamo

Avatar Idler 3
Idler 3
19:35 12.05.2011.

Ak netko ne zna, na slici vam je Dasović osobno >;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije