Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK MNK TORCIDE

Podigao majicu Torcide i provocirao navijače Dinama. Dobio tri mjeseca suspenzije

Zagreb: Osiguranje ispratilo iz dvorane pomoćnog trenera MNK Torcida
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/4
24.03.2023.
u 08:17

Grubić nije ostao imun na skandiranje bez Blue Boysa. Osiguranje ga je ispratilo u svlačionicu nakon što su prema parketu počeli letjeli različiti predmeti.

Futsal Dinamo prije dva je tjedna u Domu Sportova u sklopu 1. HMNL dočekao malonogometaše Torcide. Pri vodstvu domaćina rezultatom 3:0, koji će biti i konačan, dvorana je počela pjevati 'Je*i se, Splite', a na sve je reagirao predsjednik MNK Torcide Mario Grubić Kule. Krenuo je provocirati Bad Blue Boyse, primio se za međunožje iako je na tribinama bilo i djece, a sudac ga je ubrzo isključio.

Međutim, nastavio je svoj šou i prema navijačima Dinama podigao majicu Torcide. Prema parketu su letjeli upaljači, kovanice i drugi predmeti, nastali su još veći problemi, ali osiguranje ga je na vrijeme maknulo s parketa i odvelo u svlačionicu. Sada su izrečene kazne, kako za Grubića, tako i za oba kluba.

Kule je dobio tromjesečnu suspenziju, a klub je novčano kažnjen i mora platiti 500 eura. S druge strane, Dinamo je zbog organizacijskih propusta i vrijeđana navijača dobio znatno veću novčanu kaznu - 1827 eura.  Tako je odredio disciplinski sudac 1.HMNL Branko Bolanča. Odluku donosimo u nastavku.

- Mario Grubić ( predstavnik kluba ) MNK „Torcida“ Split, kriv je, zbog toga što se na utakmici SuperSport Prve HMNL, odigrane dana 12. 03. 2023. godine u Zagrebu, između MNK „Futsal Dinamo“ i MNK „Torcida“, u 39. minuti utakmice nesportski ponašao pokretima i gestama prema navijačima suparničke momčadi primajući se za svoje međunožje i pokazujući više puta srednji prst zbog čega je bio isključen i udaljen s terena za igru, čime je počinio prekršaj nesportskog ponašanja prema gledateljima iz članka 52. - navodi se pa nastavlja:

- Disciplinskog pravilnika HNS-a, kažnjivo po istom članku Disciplinskog pravilnika HNS-a, te mu se izriče disciplinska kazna zabrane obavljanja funkcija tri mjeseca uz obligatornu primjenu odredbi stavka 3. članka 25. Disciplinskog pravilnika HNS-a, a kazna obuhvaća i zabranu ulaska u svlačionicu ili pristupa klupi za rezervne igrače i zabranu ulaska u svečanu (glavnu) ložu dvorane. Kazna teče od 13. ožujka 2023. godine.

Komentara 1

LI
liliZG
10:41 24.03.2023.

očito je kod nas sve malo poremečeno, BBBovci skandiraju "je-i se splite" , bacaju stvari po terenenu a ovaj kažnjen jer majicom provocirao BBBovce... svašta... u ovom slučaju nema pravih i krivih... možda su malo kriviji ovi što bacaju stvari po terenu,.... mimoze trebaju pregristi nešto jer se radi o normalnim naviječkim verbalim bravurama, izuzev bacanja po terenu.. tu se ne slažem, pustite čovjeka na miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije