Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET

Počinje Europska rukometna liga: Nexe će predstavljati Hrvatsku, no nastupit će još 31 hrvatski igrač

Nexe i Skjern susreli se u 7. kolu EHF Europske lige
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
17.10.2023.
u 18:12

Nexe otvara skupinu domaćim susretom protiv Skjerna, momčadi koja je trenutačno šesta u danskom prvenstvu. Danci su dvaput igrali sa Zagrebom u Ligi prvaka i od četiri susreta tri su izgubili i jednom odigrali neodlučeno, na svom parketu

Danas počinje Europska rukometna liga, a Hrvatsku će predstavljati Nexe iz Našica. U osam skupina igraju ukupno 32 kluba, a prve dvije momčadi iz svake skupine izborit će drugi krug. Našičani su u skupini s danskim Skjernom, Povazskom Bistricom iz Slovačke i portugalskom Bragom.

Čak 31 hrvatski igrač

Zanimljivo je da će Europskoj ligi igrati čak 31 hrvatski igrač, ne računajući igrače Nexea, što je nevjerojatna brojka. Većina tih igrača igra za Izviđač iz Ljubuškog (Čuljak, Bubek, Bubalo, Dedić, Grbavac, Lasić, Ljubić, Lukenda, Odak, Pavlović, Šaravanja, Ševo i Šimić). U Europskoj ligi još ćemo gledati i pratiti sljedeće naše igrače: Žaja (Logrones), F. Ivić (Chambéry), Pešić (Nantes), Brozović (Hannover), Kopljar (Füchse), Jaganjac (RN Löwen), Mandalinić, P. Martinović, Sokolić (svi AEK), Maraš (Tatabanya), Ravnić (Constanta), Cindrić (Dinamo Bukurešt), Maričić (Gorenje), Lučin (Vojvodina), Pilipović, Obranović (oba Kadetten), Šipić i Musa (oba Kriens-Luzern). Imamo i dva trenera – Tonija Čolinu (Izviđač) i Hrvoja Horvata (Kadetten).

GALERIJA Hrvatska izgubila od Turske (0:1). Vatreni upali u rezultatsku krizu

Nexe i Skjern susreli se u 7. kolu EHF Europske lige
1/45

Našičani otvaraju skupinu domaćim susretom protiv Skjerna, momčadi koja je trenutačno šesta u danskom prvenstvu. U devet kola skupili su devet bodova (četiri pobjede, jedan neodlučen susret i četiri poraza). Od stranaca u klubu imaju dva Norvežana (Fors i Tangen), Francuza Gaudina, Portugalca Rebela, Šveđanina Jonssona te Senjamina Burića iz Bosne i Hercegovine. Dancima ovo neće biti prvi dolazak u Hrvatsku. Dvaput su igrali sa Zagrebom u Ligi prvaka i od četiri susreta tri su izgubili i jednom odigrali neodlučeno, na svom parketu. Dakle, na hrvatskim parketima nisu osvojili nijedan bod. Najveći uspjeh kluba je treće mjesto u EHF kupu, a prošle sezone ispali su u osmini finala Europske lige od berlinskih lisica.

VEZANI ČLANCI:

Dvorana će biti puna

– Pred nama je utakmica protiv Skjerna, jednog od favorita naše grupe, ekipe koju dobro poznajemo i maksimalno respektiramo. Radi se o klasičnoj skandinavskoj ekipi koja igra jako brz, kolektivan rukomet. Imaju strašno brzu tranziciju, kontru, polukontru i "brz centar" tako da ćemo se za ovu utakmicu morati podići u svim fazama igre na još višu razinu tijekom svih 60 minuta. Naša je želja da odigramo smjelo i taktički mudro, s čvrstom igrom u obrani koja će sigurno biti presudna i iz koje možemo razvijati naš stil igre, odnosno vući kontre i polukontre. U isto vrijeme moramo nastojati smanjiti broj tehničkih grešaka na minimum jer će Danci svaku grešku pokušati kazniti kontrom ili polukontrom. Siguran sam da dečkima neće nedostajati motivacije i isto tako sam siguran da će dvorana biti puna. Trebat će nam buka i navijanje jer igračima to strašno puno znači – rekao je Branko Tamše, slovenski trener na klupi Našičana.

VIDEO Dalić: Nikad nismo bili ovako loši. Livaja mi nije odgovorio na poruku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije