Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Miami

Pliškova izborila finale protiv Barty, Halep ostala bez prve pozicije

Karolina Pliškova
Foto: Reuters/Pixsell
29.03.2019.
u 08:21

Pliškova i Barty do sada nisu zaigrale u finalu Premier Mandatory serije turnira, a u subotu će jedna od njih osvojiti najznačajniji pojedinačni naslov u karijeri.

Čehinja Karolina Pliškova pridružila se australskoj tenisačici Ashleigh Barty u finalu WTA turnira u Miamiju nakon što je u polufinalu sa 7:5, 6:1 nadigrala Rumunjku Simonu Halep i tako je spriječila da se vrati na čelno mjesto pojedinačne WTA ljestvice.

Drugo polufinale ženskog dijela Miami Opena završilo je oko 1:10 iza ponoći po lokalnom vremenu jer je kiša poremetila raspored te u dva navrata prekinula Pliškovu i Halep u akciji.

Prvi prekid je došao pri rezultatu 3:3. Rumunjka je potom bolje reagirala i povela s 5:3. Međutim, uslijedio je veliki preokret i povratak Pliškove koja je nanizala devet gemova te povela sa 7:5, 5:0 kada je uslijedio novi jednosatni prekid zbog kiše. Kada su se tenisačice vratile odigrale su dva gema, a Halep je uspjela samo izbjeći gubitak drugog seta bez osvojenog gema.

Prvom polufinalisticom postala je Australka Ashleigh Barty koja je sa 6:3, 6:3 nadigrala Estonku Anett Kontaveit.

Pliškova i Barty do sada nisu zaigrale u finalu Premier Mandatory serije turnira, a u subotu će jedna od njih osvojiti najznačajniji pojedinačni naslov u karijeri. Bit će to tnjihov peti sraz, a u međusobnim mečevima rezultat je 2:2.

Barty će u ponedjeljak na novoj pojedinačnoj WTA ljestvici po prvi put biti u Top 10 i naći se na devetom mjestu bez obzira na ishod finala. Pliškova će u slučaju osvajanja trofeja doći do drugoga mjesta WTA ljestvice, a u slučaju poraza u finalu u ponedjeljak će biti četvrta tenisačica svijeta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije