Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE NOVA SEZONA

Plinare pojačalo čudo iz Vranja, najmlađi strijelac u povijesti Lige prvaka

storyeditor/2022-08-16/dodici.jpg
Privatna arhiva
17.08.2022.
u 16:30

Rukometaši PPD Zagreba danas u Novom Sadu (16 sati) igraju susret četvrtfinala SEHA Gazprom lige. Pobjednik će se plasirati na završni turnir u Zadru od 2. do 4. rujna

Rukometaši PPD Zagreba igraju danas u Novom Sadu prvu službenu utakmicu u novoj sezoni. Domaća Vojvodina ugostit će "plinare" u susretu četvrtfinala SEHA Gazprom lige. Kako se igra samo jedna utakmica, jako je važno da se hrvatski prvak plasira na završni turnir koji će se igrati u Zadru od 2 do 4. travnja ove godine.

Neobično rani termin

– Neobičan je termin odigravanja službene utakmice ovako rano. Pokušat ćemo biti maksimalno koncentrirani, iako nismo u optimalnom stanju jer smo tek završili s bazičnim pripremama. Imali smo vrlo mali broj treninga s loptom, a k tomu smo i nekompletni zbog ozljeda nekih igrača. Ipak, vjerujem da ćemo biti dovoljno kvalitetni, mudri i fokusirani da pobijedimo tu utakmicu i odemo u Zadar. Protivnik nam je sjajna ekipa Vojvodine, koja je već deset godina prvak Srbije i koja ima konstantu i kvalitetu. Da bismo dobili ovu utakmicu, moramo svi skupa biti na visokom nivou, kako igrači tako i stručni stožer. Otežavajuća je okolnost što se igra na jednu utakmicu i što voljom ždrijeba tu jednu utakmicu gostujemo – rekao je Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba.

U Zagrebu je ostao Vuko Borozan koji zbog koronavirusa nije prošao prvi dio priprema, Kavčić je i dalje ozlijeđen, a najnovije pojačanje, Stefan Dodić, još nema pravo igranja.

200 km do treninga

– Još čekamo papire iz Kielcea i vjerujem da ćemo to dobiti do kraja ovog tjedna. Stefan je već neko vrijeme s nama, trenira i čeka prvi nastup – rekao je Božidar Jović, glavni menadžer kluba.

Stefan Dodić je posljednje veliko pojačanje zagrebaša u ovoj sezoni. Riječ je o srpskom reprezentativcu koji je potpisao za Kielce, ali je prošlu sezonu igrao na posudbi u Vardaru. Igra na mjestu srednjeg vanjskog pucača i u PPD Zagreb također dolazi kao posuđeni igrač. Na nedavnom juniorskom EP-u izabran je za najkorisnijeg rukometaša. Kao klinac svaki je dan putovao iz rodnog Vranja do Skoplja (200 km) na trening. Igrajući za Metalurg, sa samo 15 godina postigao je pogodak iz sedmerca protiv Čehovskih Medveda i postao najmlađi strijelac u povijesti Lige prvaka, a ujedno je i najmlađi igrač koji je igrao u regionalnoj SEHA ligi s 15 godina i 221 danom.

>> Pogledajte: Ovo što radi Luka Modrić je nevjerojatno, a uskoro će napuniti 37 godina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije