Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBONA OSVOJILA LIBURNIA KUP

Plenković: Oduševljen sam s Ciboninom igrom i njenim mladim igračima

Cibona i Carpegna Prosciutto Pesaro u finalu Liburnia kupa u Opatiji
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/11
03.09.2021.
u 23:02

Hrvatski premijer iz prvog reda gledao je uvjerljivu pobjedu Cibone nad Acinim Pesarom (80:51) nakon čega je kazao: "Mladi centar Branković bio je fenomenalan, a Gnjidić je izveo spektakularno zakucavanje, potez utakmice"

Pomalo neočekivano, košarkaši Cibone pobjednici su prvog izdanja opatijskog Liburnia kupa. Nakon velikog iznenađenja prvog dana i pobjede nad deseterostruko skupljim beogradskim Partizanom, Cibona je u finalu pregazila talijanskog prvoligaša Pesaro (80:51) trenerski predvođenog Ciboninom legendom Aco Petrovićem.

Osvajač pobjedničkog pehara bio je poznat već sredinom treće četvrtine kada su Zagrepčani poveli sa "plus 22" (48:26). Tu dionicu, najbolji Cibos Branković, otvorio je sa četiri koša u nizu i blokadom, a sve je začinio razigravač Gnjidić zakucavši iz prodora preko suparničkog igrača. A toj atrakciji, najvećoj na utakmici, iz prvog reda zapljeskao je i hrvatski premijer koji je stigao na drugo poluvrijeme ove utakmice.

Kao veliki zaljubljenik u kraljicu igara i košarkaški rekreativac Andrej Plenković nam je kazao:

- Cibona je bila impresivna. Pobijediti Pesaro sa 30 razlike za svako je poštovanje. Ja sam oduševljen novim naraštajem i njihovom brzom i učinkovitom igrom. Pored odlične tranzicije imali su i jako dobar šut - kazao je Andrej Plenković izdvojivši trojicu mladih Cibosa:

- Centar Branković je izvanredan. Imao je šut za dvicu 100 posto a ima jako dobar osjećaj za prostor, zna gdje je i što mu je u reketu za činiti što je za centra najvažnije. Mladi Prkačin je standardno dobar, a Gnjidić je izveo jedno efektivno zakucavanje što je bio i najatraktivniji potez utakmice. Uistinu sam uživao.

Cibona i Carpegna Prosciutto Pesaro u finalu Liburnia kupa u Opatiji
1/6

A u izvedbi svojih igrača zacijelo je uživao i Cibonin trener Vladimir Jovanović koji se i ovaj puta uspio othrvati euforiji što mu je i pedagoški zadatak:

- Ne smijemo dozvoliti da nas pojedini rezultat ili bilo koja pobjeda zavara i da pomislimo da smo nešto veliko učinili. Jer mi ako sa svima ne igramo 100 posto, nećemo dobro proći. A ni ovo nije bilo naših 100 posto, mi imamo još rezervi. Mladi smo i ako nemamo dovoljno vrhunskog kvaliteta moramo vrhunski raditi, a mi doista jako puno radimo. Puno vremena provodimo u našoj dvorani, to je jedini put.

Od najboljeg igrača turnira - centra Danka Brankovića - može se očekivati i vrhunska kvaliteta

- Da ga ne hvalimo previše. I pred njim je puno rada. Talentiran jest, to svi znamo, no talent je jedno a dobra igra i kako se do nje dolazi je nešto drugo - ističe strateg vukova koji su najugodnije iznenađenje pripremnih utakmica.

A spomenuti Cibonin "toranj" Branković (216 cm) u ovoj je utakmici upisao 12 koševa, 6 skokova i 3 asistencije no jednako je vrijedno i to kako je čuvao svoj reket. Dvoznamenkasti Cibosi bili su još i BiH reprezentativac Gegić (12), Radovčić (11) i Amerikanac Reuvers (10). U Acinu sastavu prednjačio je pak Brazilac Pacheco (15 koševa, 5 asista), a drugi po učinkovitosti bio je mladi Senegalac Camara (11 koševa) koji je Aci stigao na posudbu iz bolonjskog Virtusa.

U ovoj utakmici uštopani Amerikanac Sanford (bez koša iz igre, uz šut 0-6) ukupno je ubacio 32 koša i najbolji je strijelac turnira. Osim njega i MVP-ja Brankovića u najboljoj petorci turnira su još i Cedevitin Šćuka, Partizanov Smailagić i Cibonin Amerikanac Reuvers.
 

Komentara 6

CR
Crash2422
08:02 04.09.2021.

Bit ce zanimljiva bitka izmedu Cibone,Splita i aktualnog prvaka Zadra u hrvatskom prvenstvu ove sezone

Avatar pinta162
pinta162
10:21 04.09.2021.

Heja heja Cibosi!Tak se igra za najbolji hrvatski klub.Idemo vratiti trofej gdje pripada!!

HR
Hrabraja
09:06 04.09.2021.

Ništa, sada stručnjaka Plenxa za trenera a Ćorića za pomoćnika. Kako su oporavili gospodarstvo i digli penzije za 48 kn, tako će preporoditi i Cibonu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije