Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priveden i maloljetnik

Neredi nastavljeni nakon utakmice, navijači do srijede u talijanskom pritvoru

Hrvatska - Italija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
17.11.2014.
u 15:00

Trojac iz Novog lista ostao bez opreme vrijedne 150 tisuća kuna

Talijanska policija privela je 16 hrvatskih navijača koji su noć proveli u pritvoru u Milanu, piše Corriere dello Sport te dodaje kako su sudionici nereda na utakmici Italije i Hrvatske prepoznati uz pomoć videonadzora. Budući da su se neki od njih sukobili s policijom, protiv njih će biti podignute kaznene prijave. Još se navodi kako je riječ o pripadnicima Bad Blue Boysa s obilježjima protiv Zdravka Mamića.

ANSA navodi kako su neredi nastavljeni i nakon utakmice izvan stadiona Giuseppe Meazza. Nakon što je policija identificirala izgrednike, navijači su službenike gađali raznim predmetima i dimnim bombama. Sukob nije dugo trajao, a rezultirao je uhićenjima izgrednika.

 

- Prema neslužbenim informacijama 16 hrvatskih navijača biti će zadržano do srijede u milanskom zatvoru San Vittore kada će izaći pred istražnog suca. To se neće primjeniti prema maloljetnom hrvatskom državljanu prema kojem će postupak biti drugačiji. S druge strane, zaprimili smo 15-tak poziva hrvatskih državljana našem konzulatu kojima su u Milanu razbijena vozila i ukradeni dokumenti i osobne stvari - rekla je za Soundset hrvatska konzulica u Milanu, Iva Papić.

Hrvatska policija intenzivno je s talijanskim kolegama bila u kontaktu posljednjih mjesec dana. Međusobno su razmjenjivali sve informacije koje bi im bile od koristi da spriječe upravo ovakve incidente.

Na dan utakmice naši policajci uočili su više pripadnika Bad Blue Boysa i Torcide po gradu te su o tome obavijestili Talijane, napominjući im da postrože preglede na ulazu u stadion, upozoravajući ih upravo na opasnost od unošenja različite pirotehnike. Sve ostalo, što se tiče osiguranja na samom stadionu, bilo je u nadležnosti talijanske policije.

Jesu li među uhićenima i navijači koji imaju zabranu pristupa na stadion, za sada se još uvijek službeno utvrđuje, ali ta mogućnost nije isključena jer su do ulaznica mogli doći na vrlo jednostavan način. Naime, iako nam je potvrđeno kako u Hrvatskoj ulaznice nisu prodavane navijačima koji imaju zabranu pristupa stadionima jer se one prodaju na ime i prezime osobe, ti isti navijači do ulaznica lagano su mogli doći upravo u Italiji. Razlog je jednostavan – tamošnji prodavači nemaju popis hrvatskih navijača kojima je zabranjen dolazak na sportska borilišta, stoga ne znaju kome bi smjeli, a kome ne bi trebali prodati ulaznicu.

A neće se po dobrom dvoboja u Milanu sjećati ni malena novinarska ekspedicija Novog lista. Mirno su u subotu navečer dvojica novinara i jedan fotoreporter, nakon odrađenog dana, otišli na večeru. I imali su što vidjeti kada su krenuli na počinak. Zadnje staklo na službenom automobilu bilo je razbijeno, a iz prtljažnika je nestala skupocjena oprema. To što su lopovi ukrali dva laptopa i nije tako strašno, ali "otišla" je fotoreporterska oprema vrijedna 150 tisuća kuna.

Naravno, na lice mjesta došla je policija, napravila očevid, ali sve to nije pomoglo nesretnim kolegama. Automobil su zakrpali kartonom, a za opremu su se nekako snašli i posao ipak odradili.

>>Sramota, huligani su nam presudili, stanite im na kraj!

>>Svjetski mediji: Sramotna bakljada najradikalnijih hrvatskih navijača

>>Hrvatska odigrala odlično na San Siru, ali je divljaštvo na tribinama zasjenilo utakmicu

Komentara 69

ZO
zoom
09:48 17.11.2014.

kako možete ovu huligansku stoku nazivati NAVIJAČIMA???? to je uvreda za sve normalne navijače koji su dolaze na tribine samo radi navijanja za svoj klub ili za reprezentaciju, bez vrijeđanja bilo koga!!!

Avatar petrolio
petrolio
09:50 17.11.2014.

a zato danas nema "antimamićevaca" na portalu, strpali su ih talijani iza rešetaka! hahahaha.....dabogda tamo ostali doživotno!

SQ
squalus
09:50 17.11.2014.

Noć u pritvoru? Jednu noć? Takvi maloumnici zaslužuju višegodišnje kazne zatvora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije