Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletika

Sandra Perković vraća rekord u kugli?

Sandra Perković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
15.02.2014.
u 09:50

Blanka Vlašić i Ana Šimić skakat će na dvoranskom mitingu u Göteborgu, dok će se ostali najbolji hrvatski atletičari i atletičarke okupiti u dvorani Boćarskog doma gdje će se održati seniorsko Prvenstvo Hrvatske.

Danas će za ljubitelje hrvatske atletike biti bogat dan. Blanka Vlašić i Ana Šimić skakat će na dvoranskom mitingu u Göteborgu, dok će se ostali najbolji hrvatski atletičari i atletičarke okupiti u dvorani Boćarskog doma gdje će se održati seniorsko Prvenstvo Hrvatske.

Blanka Vlašić posljednji je put nastupila u dvorani 13. ožujka 2010. godine kada je u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi osvojila zlatnu medalju.

Emma najveća prijetnja

– Suzdržani smo optimisti. Znamo što nam je minimum, no još ne znamo što nam je maksimum. Natjecateljski naboj je Blanka ima, no na ovom će natjecanju više biti okrenuta samoj sebi. Siguran sam da će Blanka ovo natjecanje uredno odraditi.Konkurencija u Göteborgu bit će vrlo dobra, a svakako treba istaknuti domaću skakačicu Emmu Green Tregaro, koja je u ovom trenutku sam svjetski vrh. Samo je malo ispod Lavern Spencer iz Svete Lucije. Vrlo stimulativno društvo i primjerena konkurencija za Blanku u ovom trenutku – istaknuo je Joško Vlašić, Blankin otac i trener.

I dok će ovo Blanki biti prvi nastup ove sezone, Ani Šimić bit će već peti. Dosad ima skokove preko 1,88 (Gent), 1,92 (Cottbus i Trinec) i 1,94 metra (Hustopeče).

Foto: Igor Kralj

(Foto: Igor Kralj/Pixsell)

– Bilo bi dobro kada bih još jednom preskočila visinu norme za Svjetsko dvoransko prvenstvo (1,94 metra, nap. a.) – istaknula je Ana.

Bez obzira na to što u dvorani na rasporedu nema discipline diska, Sandra Perković nastupit će na Prvenstvu Hrvatske, ali u bacanju kugle. Pokušat će vratiti dvoranski rekord u svoje ruke s obzirom na to da je njezinih 16,99 prije nekoliko dana za jedan centimetar nadmašila Valentina Mužarić.

Zubčić prvakinja u visu?

Pored Sandre bit će zanimljivo vidjeti hoće li Andreja Ivančević i treći put rušiti svoj rekord na 60 metara prepone. Ivan Horvat želi bolji rezultat u skoku s motkom od 5,30, koliko je ove sezone preskočio. U odsustvu Blanke i Ane favoritkinja za naslov prvakinje Hrvatske u visu je Lucija Zubčić koja ove sezone ima preskočenih 1,82 metra.

Proglašenje najboljih atletičarki i atletičara za 2013. godinu održat će se u 14.45 sati. Bit će proglašeni najbolji u kategorijama seniorki i seniora (apsolutna kategorija), juniorki i juniora, mlađih juniorki i juniora te kadetkinja i kadeta. Također će biti proglašeni najuspješniji klub i najbolji trener.

Osim proglašenja najboljih za 2013. godinu, održat će se i dodjela medalja s Prvenstva Hrvatske u dvorani u kružnim trčanjima za seniore i seniorke koje je održano 8. veljače u Beču. U Hrvatskoj, naime, nema nijedne dvorane koja ima kružnu atletsku stazu gdje bi se trčale srednje pruge (400, 800, 1500 metara...).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije