Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR PRVENSTVA

Ovo na SP-u nisu čista posla! Ima li to uopće smisla?

Danska
Foto: Pixsell/Reuters
15.01.2019.
u 08:46

Stvarno se postavlja pitanje što smo uopće gledali onog dana kad je održan ždrijeb , “da l’ je sve bilo samo fol, jeftin trik”, kako bi otpjevao Balašević

Svjetsko prvenstvo polako se zagrijava, a već nakon prva dva kola neke su stvari jasnije. Između ostalog, i ta kako je jednom od dva domaćina Danskoj tako lijepo legao ždrijeb da praktički prvu ozbiljniju utakmicu ima tek u petom kolu kad je čeka regionalni suparnik Norveška. Nakon otvaranja u Kopenhagenu i +23 protiv Čilea, igrači Nicolaja Jacobsena pregazili su i Tunis s 14 golova razlike, a jučer su imali rastrčavanje sa Saudijskom Arabijom.

Jacobsen je komotno mogao glavne zvijezde i poštedjeti prvog kruga, pa to bi sve dobio i s rezervama rezervi. Kad teškom mukom riješi skupinu, čeka ga križanje s braćom Šveđanima te velesilama Mađarskom i Katarom koji, kad ne organizira prvenstvo, ne može na startu pobijediti Angolu. I tako, taj dio ždrijeba možemo komotno prestati pratiti, Dancima želimo sretan put na kratki izlet u Hamburg gdje se igra polufinale, do tada se neće maknuti iz Herninga gdje se igra i finale ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

>> Pogledajte komentar novinara VL-a Mladena Miletića

Uz njih će sasvim izvjesno biti Šveđani ili Norvežani koji su krenuli također rutinski lakim pobjedama pa se stvarno postavlja pitanje što smo uopće gledali onog dana kad je održan ždrijeb , “da l’ je sve bilo samo fol, jeftin trik”, kako bi otpjevao Balašević. Drugi domaćin Njemačka nije bio te sreće, već je zapao u dio ždrijeba gdje su Francuska, Španjolska, Hrvatska, pa i njima neugodna Makedonija... Nakon odlaska Dagura Sigurdssona Nijemci u tim utakmicama ne bi baš bili favoriti, ali igra se u Njemačkoj, a poklonicima rukometa još je u ružnom sjećanju posljednje njemačko domaćinstvo kad su Francuzi u polufinalu zaustavljeni nekažnjenim batinama kakve svijet ne pamti.

Nešto se slično i sada ponavlja. “Nijemci su pokazali da su favoriti, s tim što mi ove njemačke utakmice nalikuju na ono kada su bili svjetski prvaci, kad je Roggisch još igrao. Jedna interpretacija pravila i oštrine prekršaja važi za Nijemce, a druga za sve ostale reprezentacije. Svi sitni fauli i faulčići Nijemcima se dosude, a protivnicima se svaki detalj sudi. To je ono što mi smeta u tim utakmicama.”, prokomentirao je za regionalni rukometni portal Balkan Handball Veselin Vujović, izbornik Slovenije koja se odmara od ovog SP-a pa nema mogućnosti ni da kao lani na EP-u Vujović uleti u teren, stane na vrata i sucima pokaže što misli o takvim odlukama.

Sve skupa i nije neka naročita reklama za rukomet pa se valja nadati da će na kraju trijumfirati neka od reprezentacija koje sa svim tim ovaj put nemaju nikakve veze. A moglo bi se to dogoditi jer Španjolska i godinu dana poslije trijumfa u Zagrebu djeluje vrlo stabilno i moćno, da ne govorimo o Francuskoj koja ima i igračku i mentalnu silinu i bez Karabatića čiji je dolazak daleko više moralni poticaj nego što izbornik Dinart očekuje na terenu. Nije lud da se oslanja na tek operiranog igrača, koliko god dobar bio. 

>> Pogledajte što je Lino Červar rekao nakon pobjede nad Makedonijom

Komentara 49

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
10:32 15.01.2019.

A koji vam je pa taj Balašević ? Čime je dotični osupnuo autora teksta ?

Avatar nisam_robot
nisam_robot
11:53 15.01.2019.

Prijavis se na VL, napises u tekstu: Balasevic, Stulic, Azra, Balkan, Balkan Handball, Prosinecki,... i mozda "Ko nas bre zavadi"... Imas automatski utabanu karijeru vrlog antifa novinara. Bljaaaaaak🤮🤮🤮

RO
Rope22
12:09 15.01.2019.

Balašević??? Pa stvarno, što je s tim novinarima?Od kuda su? Gdje su?Što su?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije