Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Marko Pavić
FINALE SP-a

Danska pregazila Norvešku i prvi put osvojila svjetsko zlato

Danska pregazila Norvešku i prvi put osvojila svjetsko zlato
Foto: Pixsell/Reuters
27.01.2019. u 18:58

Danski rukometaši osvojili su svoj prvi naslov svjetskih prvaka svladavši u velikom finalu u Herningu Norvešku s 31-22 (18-11). 

Danci su do premijernog naslova došli već u prvom dijelu, kojeg su dobili s ogromnih sedam razlike (18-11) nošeni fanatičnim bodrenjem 18.000 svojih navijača i zahvaljujući sedam obrana svog vratara Nicklasa Landina. U drugo poluvremenu je ta prednost Danaca je još i narasla, a Norvežani su doživjeli pravi potop. Kod Danaca su prednjačili Mikel Hansen sa 7 i Morten Olsen s pet golova, dok je kod Norvežana Magnus Jondahl zabio 8, a Sander Sagosen tri gola. 

Danci su dosad triput gubili u finalima SP-a (1967, 2011, 2013), a naslov su osvojili sa svih deset pobjeda. Norvežani su srebrom ponovili prošlo SP kada su u finalu izgubili od također domaćina Francuske. 

Finalnu utakmicu prvenstva sudili su hrvatski par Matija Gubica i Boris Milošević

Rukometna reprezentacija Francuske osvojila je treće mjesto na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila Njemačku sa 26-25 (9-13) golom Nikole Karabatića u zadnjoj sekundi.Zanimljivo, i u njihovoj prvoj utakmici u skupini Francuzi su također zabili u zadnjoj sekundi, ali za neriješen rezultat.

Francuzi su na ovo prvenstvo stigli kao dvostruki branitelji naslova (2017, 2015), te vlasnici četiri zlata na zadnjih pet svjetskih prvenstava, međutim u Njemačkoj i Danskoj morali su se zadovoljiti broncom. Bila je to njihova jedanaesta medalja na svjetskim prvenstvima pri čemu četvrta bronca uz jedno srebro i čak šest zlata.

Njemačka je posljednju medalju na Svjetskom prvenstvu osvojila 2007. kada je kao domaćin osvojila zlato.

Hrvatska reprezentacija osvojila je šesto mjesto na ovom prvenstvu. 

>> Pogledajte Červarov obračun s kritičarima

Komentara 7

Avatar Inati_se_slavonijo
Inati_se_slavonijo
19:11 27.01.2019.

Norvežani promašili jedno 6-7 čistih zicera,znači gađali stative,pokraj,preko gola + 10-15 obrana Danskog golmana. Dobro su i prošli. Sami su se uništili nemilosrdnim srljanjem i ishitrenim šutevima. Danska zasluženo prvak ali nisu me uopće fascinirali.

JZ
jzadra17
11:23 28.01.2019.

Atomski rukomet Danske.Červar treba pregledavat snimku te utakmice stotinu puta da shvati kako se igra rukomet. Vrati u Hrvatsku dobre igrače koji igraju na poziciji lijevog vanjskog a pozove igrače koje ne stavlja u igru.Definitivno na mjesto izbornika mlađi čovjekk koji kuži rukomet-Dominiković.

TH
than
18:29 27.01.2019.

I dalje mi je enigma kako su se Norvežani plasirali u finale. Na postavljenu obranu oni jednostavno nemaju igru. Nebitno jel' sa druge strane Danci ili neki drugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije