Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od dresa seleçaa oprostio se najveći brazilski nogometaš nakon Pelea

Otišao Il Fenomeno

\'Brazilian soccer star Ronaldo (R) vies for the ball with Romania\'s Florin Gardos during a friendly football match, at Pacaembu stadium, in Sao Paulo, Brazil, on June07, 2011. Ronaldo played against
Foto: AFP
1/3
08.06.2011.
u 17:37

Ronaldo se na konferenciji za novinare našalio s novinarima: - Ne mislite li da sam malo smršavio? Šalim se, drago mi je da je to poglavlje moje karijere iza mene.

Ovaj put nije bilo suza. Iako, Ronaldo (34) je vjerojatno gutao knedle tijekom oproštaja od dresa brazilske nogometne reprezentacije u utakmici s Rumunjskom u kojoj su karioke pred 30.000 navijača na stadionu u Sao Paulu pobijedile s 1:0, pogotkom Freda u 20. minuti.

"Samo je jedan Ronaldo"

Transparenti "Hvala, Ronaldo", "Samo je jedan Ronaldo" i zastave koje su ga trebale podsjetiti na svih 15 pogodaka za Seleçao na svjetskim prvenstvima ovaj su put samo izmamile onaj poznati zubati osmijeh.

Želja mu se nije ispunila. U strijelce se nije upisao, ali to ne umanjuje naslijeđe koje ostavlja brazilskom i svjetskom nogometu.

Iako, i u tih 15 minuta koliko je proveo na terenu, imao je tri krasne prilike. Trbuščić, ozljede, a možda i trema htjeli su drugačije.

Ušao je u 30. minuti i igrao do kraja poluvremena. Kad je izlazio iz igre, uzeo je brazilsku zastavu i otrčao počasni krug, a zatim su nogometaši obje reprezentacije napravili špalir i ispratili ga pljeskom.

U 104 susreta - 67 golova

Kao i čitav stadion. Jer, ipak je otišao najveći nakon Pelea - 67 pogodaka u 104 nastupa još dugo nitko neće nadmašiti.

– Hvala vam za sve što ste učinili za mene tijekom cijele moje karijere. Hvala vam što ste me prihvatili onakvog kakav jesam, što ste plakali kad mi je bilo teško, a smijali se kad sam se i ja smijao – poručio je punom stadionu u Sao Paulu.

A zatim se ispričao što nije postigao pogodak.

– Žao mi je, imao sam tri lijepe prilike u mojih zadnjih 15 minuta, ali jednostavno lopta nije htjela u gol. Šteta, bila bi to simbolična nagrada svima vama navijačima za vašu bezrezervnu potporu – istaknuo je Il Fenomeno koji je u karijeri nastupio na četiri svjetska prvenstva, dvaput je bio prvak svijeta s Brazilom, a odlazi i kao najbolji strijelac u povijesti SP-a, s 15 golova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije