Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WIMBLEDON

'Osakaćeni' Hrvati u finalu: Igra bez ruke, ne može baciti loptu, a servira 200 na sat

Wimbledon Championships
Frank Molter/DPA
08.07.2022.
u 08:28

– Ovo je doslovno bilo preživljavanje, iz rata bismo se zdraviji vratili. Nevjerojatno što nam se sve dogodilo, njemu ruka pa meni usnica, i onda još Mate dobije lopticom direktno u glavu, to je bila zona sumraka – rekao je Nikola Mektić

Branitelji naslova Wimbledona Mate Pavić i Nikola Mektić izborili su finale parova u kultnom londonskom Grand Slam turniru. U polufinalu su s 3:2 u setovima (7:6, 6:7, 6:4, 2:6, 6:7) nakon više od četiri sata pobijedili su kolumbijski par, Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha.

Otkrili su naši tenisači nekoliko iznimno zanimljivih stvari iz susreta, posebice da je Mate Pavić praktički igrao bez jedne ruke, a Mektić je sve počeo šalom.

– Je li moguće da nisam dobio dvije pive nakon ovakvog meča? – rekao je Mektić s osmijehom za Spotklub te dodao:

– Ovo je doslovno bilo preživljavanje, iz rata bismo se zdraviji vratili. Nevjerojatno što nam se sve dogodilo, njemu ruka pa meni usnica, i onda još Mate dobije lopticom direktno u glavu, to je bila zona sumraka. Žao mi je te ruke, sad će možda biti zeznuto. Ne znam što pričam... Jednostavno, meč za anale Wimbledona – rekao je Mektić.

05 July 2022, Great Britain, London: Tennis: Grand Slam, ATP Tour, Wimbledon, Doubles, Men, Quarterfinals. Mektic/Pavic (Croatia) - Krawietz/Mies (Germany). Andreas Mies (l-r), Nikola Mektic, Kevin Krawietz and Mate Pavic are in action. Photo: Frank Molter/dpa Photo: Frank Molter/DPA
Foto: Frank Molter/DPA

– Ruka zasad izgleda u redu, ne mogu je micati, nema nikakvih pokreta, nije dobro očigledno. Ne mogu je stisnuti. U najmanju ruku ozbiljno je istegnuće, napravit ću potrebne preglede – istaknuo je Pavić.

– Moguće je da smo dobili jer je Mekta bio u zoni. Drugi set nije lako otišao na njihovu stranu. Pokazali smo da možemo parirati ako držimo svoj servis, a u četvrtom smo napravili dva breaka. Dobili smo hendikepirani i izaći ćemo na teren u finalu ovako hendikepirani i pokušati se boriti – rekao je Pavić.

Postoji neka magija ispod ovog krova na terenu broj jedan. Prošle godine imali smo dva meča na jedinici, a jedan na centralnom. Uz današnji, to su tri najbolja meča u mojoj karijeri. Što sam više bio na terenu, to sam bio bolji. Nisam osjećao pritisak, prepustio sam se – rekao je Mektić, pa pohvalio Pavića:

– Čovjek je igrao bez ruke. Naučio je igrati jednoručni bekend, ne može baciti lopticu, a servirao je 200. Ovom čovjeku treba zapljeskati, ne samo meni.

– Počeo sam se adaptirati na reterne, čitati kamo bi mogli servirati. Kako nema pokretljivosti u ruci, ne mogu pridržati reket – istaknuo je Pavić.

– Dogodilo se da sam sve morao raditi jednom rukom. No, prilagodio sam se, bio sam sve bolji. Bila je to timska pobjeda. Teško je opisati što smo napravili – rekao je Mate Pavić.

U finalu će u subotu igrati protiv Australaca Matthewa Ebdena i Maxa Purcella.

– Jako dobri igrači, igrat ćemo kao i u polufinalu. Igrali su četiri meča u pet setova, bit će što bude – zaključio je Pavić.

Izjave naših tenisača pogledajte OVDJE.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije