Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

Novosel komentirao Tedeschijevu odluku, može li hrvatska košarka bez Cedevite

Mirko Novosel
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
01.06.2019.
u 08:30

A bila je dominantna u hrvatskoj košarci, jedini naš klub u Europi, sudionik Top 16 Eurolige odnosno Final Foura Eurokupa

Ne stišavaju se reakcije na odluku Cedevitina predsjednika Emila Tedeschija da taj klub premjesti iz Zagreba u Ljubljanu, a da u Zagrebu ostanu samo košarkaška akademija i druga momčad koja bi igrala u prvenstvu Hrvatske.

Hrvatski izbornik Veljko Mršić, bivši Cedevitin sportski direktor i trener, o tome kaže:

– Tedeschijevim potezom hrvatska klupska košarka gubi kvalitetan klub. Žao mi je što Tedeschi kapital svoje kompanije nije usmjerio na Split, Zadar ili neki drugi hrvatski grad kako bi se potaknuo razvoj košarke i staro suparništvo. No, treba reći da je upravo Atlantic grupa podigla jedan mali klub do onoga što je Cedevita proteklih godina bila.

A bila je dominantna u hrvatskoj košarci, jedini naš klub u Europi, sudionik Top 16 Eurolige odnosno Final Foura Eurokupa.

Tedeschijevu odluku prokomentirao je i najveći hrvatski trener Mirko Novosel:

– Sportski gledano, to je neozbiljan potez. Zna li on koliko malo ljudi gleda Olimpijine utakmice? No, naša košarka time ništa ne gubi. Štoviše, sada se može samo stvoriti ravnopravnost klubova, pri čemu HKS treba povući neke snažnije poteze kao što je zabrana igranja strancima. Cedevita nije bila dominantna zbog stručnog rada, nego zbog novca.

Ključne riječi

Komentara 42

DV
dvojnica
10:10 01.06.2019.

Strance treba izbaciti hrvatske kosarke. Nisu nam donijeli nikakve europske rezultate a nastetili razvoju mladih kosarkasa.

Avatar Uvik svojom glavom
Uvik svojom glavom
09:30 01.06.2019.

Novosel, Gobac i sl. su iz ostatka Hrvatske povlačili sve kvalitetnije sebi. Nakon takve konstante palo je zanimanje gledatelja u tim sredinama, a o sponzorima da i ne pričam. Kada su pali Metković u rukometu, Zadar, Šibenik i Split u košarci pala je i Cibona. I onda on ima što govoriti o novcu i moći

PE
PetrusManus
10:30 01.06.2019.

Kad klekne Bandić kleknut će i Cibona i što će ostati od Hrvatske košarke, samo da je dozvolio da Cedevita igra u Draženovom domu već bi se drugačije razmišljalo u Cedeviti, ovako ćemo svi izgubiti zbog ega jednog Bandića, ali to je Hrvatska kad jedna seljačina s kamena odlučuje o sudbini sporta koji nam je donio toliko ljepoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije