Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naputci za suce

Nova pravila Uefe: Nema više grupiranja oko suca, sugeriranja i prigovaranja

Moskva: Hrvatska 2. na svijetu, Francuska bolja u finalu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
06.09.2022.
u 13:10

On je najavio kartone za nogometaše koji teatralno simuliraju prekršaj. Suci bi ubuduće trebali spriječiti pozive igrača da protivniku pokažu karton, a strože bi se kažnjavalo povlačenje za dres.

Uefa je pozvala suce da strože reagiraju prilikom prigovora nogometaša na sudačke odluke i kad svojim ponašanjem izazivaju grupiranje oko suca. 

- To ne želimo vidjeti na utakmici - izjavio je vođa sudačke organizacije u Uefi Roberto Rosetti uoči početka grupne faze Lige prvaka.

- Moramo čuvati svoj ugled jer su određeni oblici ponašanja na terenu i na klupi neprimjereni - kazao je Rosetti. 

RUS, FIFA WM 2018, Kroatien vs England 11.07.2018, Olympiastadion Luschniki, Moskau, RUS, FIFA WM 2018, Kroatien vs England, Halbfinale, im Bild The Croatia players appeal to Referee Cuneyt Cakir (Turkey) // The Croatia players appeal to Referee Cuneyt Cakir (Turkey) during halffinal match between Croatia and England of the FIFA Worldcup Russia 2018 at the Olympiastadion Luschniki in Moskau, Russia on 2018/07/11. EXPA Pictures © 2018, PhotoCredit: EXPA/ Focus Images/ Paul Chestertonr"nr"n*****ATTENTION - for AUT, GER, FRA, ITA, SUI, POL, CRO, SLO only***** EXPA/ Focus Images/ Paul Chesterton
Foto: EXPA/ Focus Images/ Paul Chesterton

On je najavio kartone za nogometaše koji teatralno simuliraju prekršaj. Suci bi ubuduće trebali spriječiti pozive igrača da protivniku pokažu karton, a strože bi se kažnjavalo povlačenje za dres.

- To je nepošteno - rekao je Rosetti. 

On je također pozvao suce da sude s osjećajem za igru.

- Na razini Lige prvaka postoje ključni trenuci koji u djeliću sekunde promijene tok događaja na terenu. Za suca je važno da dobro čita igru. Suci moraju biti spremni donositi odluke kada je to potrebno, ali moraju biti dosljedn - napomenuo je Rosetti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije