Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO u17

Napadač Juvea srušio Hrvatsku nakon što je naš vratar radio čuda

Hrvatska U-17
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/12
Autori: Marko Pavić, Hina
03.05.2017.
u 19:29

Dominik Kotarski bio je uvjerljivo najbolji igrač naše selekcije.

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina u susretu je 1. kola skupine A Europskog prvenstva kojemu je domaćin u Rijeci izgubila od Italije sa 0:1 (0:0).

Najveću priliku u prvom poluvremenu Hrvatska je imala u 17. minuti kada je nakon igranja rukom Keana dobila slobodni udarac sa samog ruba kaznenog prostora. No, Franjić je slabio tukao i pogodio živi zid.

Talijani su u prvih pola sata bili potpuno bezopasni, a onda je u 32. minuti njihov prvi napadač Kean izbio sam pred našeg vratara Kotarskog, ali je mladi vratar zagrebačkog Dinama odlično reagirao.

Hrvatska je bolje otvorila i drugo poluvrijeme i činilo se kako je trebala dobiti kazneni udarac nakon prekršaja na Prširu, no portugalski sudac nije bio toga mišljenja. U nastavku utakmice Italija je bila mnogo bolji suparnik, ali Merola, Vignatoi Kean propustili su brojne izgledne situacije, dok je Dominik Kotarski bio uvjerljivo najbolji igrač naše selekcije.

Hrvatska U-17
1/12

Ipak, u 78. minuti Moise Kean je svoju četvrtu veliku šansu pretvorio u pogodak, napadač Juventusa je sa 10-ak metara iskosa s desne strane pogodio suprotni kut nemoćnog Kotarskog.

U prvoj utakmici ove skupine Španjolska je također na Rujevici preokretom svladala Tursku sa 3:2.

Hrvatska će u 2. kolu igrati protiv Turske u subotu 6. svibnja također u Rijeci od 13.15 sati, dok će u 3. kolu igrati protiv Španjolske također u Rijeci 9. svibnja (12 sati).

Plasman u četvrtfinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

HRVATSKA - ITALIJA 0:1 (0:0)

HRVATSKA: Kotarski, Hlevnjak, Čolina, Nekić, Radić, Franjić, Kreković (Mitrović, 72), Hanuljak, Marin (Baturina, 76), Pršir (Krizmanić, 64), Šego

ITALIJA: Ghidotti, Campeol, Rizzo Pinna (Biancu, 74), Anzolin, Bettella, Visconti, Caligara, Kean, Merola (Vignato, 65), Candela (Bellodi, 52), Portanova

Komentara 1

KR
kruni
21:53 03.05.2017.

interesira me sta je taj sjajni trener cijele pripreme radio , pa ti decki nisu imali niti jednu uigranu akciju u 80 minuta , a o opremi da i ne govorim , cijelu tekmu su se klizali kao da du na ledu ; uzas !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije