Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZ VELIKIH IMENA

Na prvoj Zlatnoj pirueti izvan Zagreba natjecat će se 177 klizača i klizačica

Gala večer i revija pobjednika 51. Zlatne piruete
Goran Stanzl/PIXSELL
17.11.2021.
u 18:45

- Od hrvatskih klizača nastupiti će Hana  Cvijanović, Charles Henry Katanović i Jari Kessler te naš sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru.

Završene su prijave za 53. izdanje najstarijeg svjetskog natjecanja u umjetničkom klizanju - Zlatne piruete koja će se ove godine prvi puta održati izvan Zagreba.

Domaćin natjecanju iz serije ISU Challengera bit će sisačka Ledena dvorana Zibel od 9. do 11. prosinca u koju dolazi čak 177 klizača i klizačica iz 31 zemlje svijeta.

- Na ovogodišnju Piruetu dolaze natjecatelji iz 31 zemlje svijeta, iz Azije, Europe, Amerike i Australije. Prijavljeno je 37 klizačica, 36 klizača, 24 plesna para i rekordan broj, čak 28 sportskih parova. Od hrvatskih klizača nastupiti će Hana  Cvijanović, Charles Henry Katanović i Jari Kessler te naš sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru - kazala je direktorica natjecanja i glavna tajnica Hrvatskog klizačkog saveza Melita Juratek Cipek.

Među nizom velikih imena koji su prijavljeni za ovogodišnje natjecanje, po treću uzastopnu pobjedu u Hrvatsku dolazi velika američka zvijezda Jason Brown. Konkurencija će mu biti viceprvak Europe iz 2020. godine Artur Danielian, sjajni Korejac Junhwan Cha, Kanađanin Keegan Messing...Dolaze i  odlične klizačice, prije svih Young You iz Koreje, Ruskinja Ksenija Sinicina, niz vrhunskih sportskih i plesnih parova...

- Pirueta je posljednje natjecanje u Challenger seriji ove godine, održava se istoga vikenda kao i finale Svjetskog kupa na kojem nastupa samo osam najboljih klizača iz cijeloga svijeta, a rekla bih da je ovako veliki broj prijava i zbog toga što je to u principu mnogima zadnje natjecanje prije Zimskih olimpijskih igara. Jedino što će još biti između je Europsko prvenstvo u siječnju i njegov pandan natjecanje Četiri kontinenta. Vjerujem da svi u Hrvatsku dolaze izbrusiti formu i provjeriti programe prije Zimskih olimpijskih igara - dodala je direktorica natjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije